»» ««

Finn búvárok tragédiája

Külföld

Norvégiában egy barlangban vesztette életét egy finn búvárcsoport két tagja.

A balesetről a norvég rendőrség már értesítette a finn hatóságokat is. A két elhunyt búvár három társa kijutott a felszínre, de ők is kezelésre szorulnak, egy helyi kórházba szállították őket. A búvárok Norvégia északi részének egy híres vízzel telt barlangjában merültek, a Plura rendszerben.

A barlang rendkívül mély, Észak-Európában a legmélyebb víz alatti barlang, 130 méterrel. A két búvár ebben a rendszerben rekedt, életben maradt társaik dekompressziós betegség miatt szorulnak kezelésre. A mentőegységek számára viszont óriási kihívást jelent a mentés, hiszen a barlangi búvárokat nagy mélységből, szűk járatokból kellene kihozni. Mivel az a cél, hogy a mentésre vállalkozók közül senki ne kerüljön bajba, ezért gondosan kell megtervezni az áldozatok felszínre hozását. Ezért több hétbe kerülhet, amíg a feladatot végre is tudják hajtani. 2006-ban a Jordbrugrotta barlangban hasonló balesetben vesztette életét egy búvár, az áldozatot három hét után tudták a felszínre hozni 90 méteres mélységből, német és skót búvárok bevonásával.

A barlangrendszer jelenleg le van zárva a búvárok előtt, és a rendőrség folytatja a baleset körülményeinek feltárását. Kikérdezik a búvárcsoport többi tagját is, hogy kiderüljön, mi vezetett a tragédiához.

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Rumi, South Plato

Sudan

11/15 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.7) átlagos nehézségű
max: 48m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokcápa delfin teknős jelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2023 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés