»» ««

Családi tragédia

Külföld

Egy floridai barlangban vesztette életét apa és fia.

A két áldozat holttestét karácsony napján hozták a felszínre a Weeki Wachee közelében levő Chasshowitzka Wildlife Refuge területéről. Darrin Spivey és fia, Dillon Sanchez ajándékba kapott búvárfelszerelést szeretett volna mielőbb kipróbálni, ezért mentek el az Eagle's Nest Sink merülőhelyre a déli órákban. Amikor Spivey-t nem tudta elérni telefonon menyasszonya, Holly King, délután háromkor hívt a ah hatóságokat.

A kiérkező rendőrök néhány órával később találták meg őket a mélyben. Egy vadász mondta el a keresőknek, hol látta őket merülni indulni. Sanchezt nagyjából 21 méteres mélységben találták meg a búvárok, míg apját 40 méternyire a barlang bejáratától. A helyszínelők fényképeket készítettek, és a felszereléseket is megvizsgálják.

Mint később kiderült, a 35 esztendős Darrin Spivey rendelkezett búvárvégzettséggel, de barlangi búvári képesítése nem volt. Dillon Sanchez egyáltalán nem rendelkezett búvárképesítéssel. Az Eagle's Nest Sink nagyon szép merülőhely, a barlangi búvárok körében népszerűségnek örvend, ám ezzel együtt veszélyes is. Többen vesztették már életüket itt barlangi merülés közben. Természetesen egy felirat is felhívja a figyelmet arra, hogy csak az merüljön a barlangban, akinek ehhez megfelelő képesítése van. A keresőbúvárok egyike a kamerán kívül nyilatkozott a balesetről, és azt állította, a jelek szerint mind a két búvárnak elfogyott a víz alatt a levegője.
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 3. Káplán 2013 dec 28. 11:27  
Látom, hogy győzött a "kék halál" ... :)
 2. Garfield33 2013 dec 28. 11:24  
A barlang?
 1. Káplán 2013 dec 28. 10:40  
Számomra eldőlt, mi a nagyobb ...

Merülőhelyek

Koh Doc Mai

Thailand

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 32m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítésfal merülés üreg vagy barlangsziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcsikóhal jelentős halraj nyílt vízben cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés