»» ««

Új felfedezés négy évtized után

Külföld

Újabb bronzszobrot találtak a tengerben Riace közelében.

Újabb ókori leletek kerültek elő a dél-olasz Reggio Calabria tengeréből, ahol éppen negyven évvel ezelőtt találták meg a riacei bronzszobrokat. Egy bronz oroszlánfejet hozott felszínre két búvár a Capo Buzzanóval szemközti vizekből. Az ókori szobortöredéken még látszanak az egykori aranybevonat maradványai. A tizenöt kilogramm súlyú oroszlánfej jó állapotban maradt fenn. Harmadik búvártársuk az olasz sajtónak elmondta, hogy a tenger mélyén egy bronz páncélzatot is látott, egy szobrot és egy ókori hajó darabjait.

A tengerszakaszt ötszáz méteres körzetben lezárták és betiltották a halászatot is. Az olasz csendőrség tengeri régészetre specializálódott búvárai megkezdték a tengerfenék átkutatását. Az oroszlánfejet ugyanott találták meg, ahol 1972 augusztusában két bronzszobrot hoztak a felszínre. A Krisztus előtti 5. századra datált, sportolókat vagy mitológiai alakokat ábrázoló, két méter magas riacei bronzszobrok megtalálásának negyvenedik évfordulójára kellett volna elkészülnie a számukra tervezett Reggio Calabria-i múzeumnak. A két szobor 2009 óta fekvő helyzetben látható, múzeum hiányában nem tudják hol felállítani a világon egyedülálló alkotásokat - írta az olasz sajtó.

[ MTI ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Bare Island

Australia

1/2 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 2) könnyű körülmények
max: 16m, látótáv: 4-10m , áramlás

parti merülésscenic, nézelődős merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcápa csikóhal nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés