»» ««

Búvármúzeum Angliában

A búvárkodásról

Számos régi felszerelés tekinthető meg a Hampshire-ben megnyitott múzeumban.

A Historical Diving Society egy korábbi katonai létesítményben alakította ki a múzeumot, Gosportban. A Diving Museum régi és új katonai-, ipari- és sportbúvár felszereléseket vonultat fel. Nagyon sok tárgy van a tárlat anyagában, amit korábban még nem láthatott a közönség, ezt egy közeli tengeralattjárós múzeum raktáraiban tárolták.

Mi minden látható itt? A búvárharanggal dolgozók vagy szaturációs merüléseket végrehajtók felszerelései mellett a haditengerészeti aknakereső búvárok eszközei vannak itt, olyan érdekességek mellett, mint a Cousteau-csapat által használt három palackból álló készülék, vagy a legkorábbi búvárkomputerek közül a Bendomatic és a Decobrain. A múzeum még nem készült el teljesen, nagy alapterületű kiállításokon is dolgoznak, melyek között kültéri is akad. Ezek az év végéig valósulhatnak meg. Olyan méretes eszközök számára kell a nagyobb hely, mint egy 17. századi búvárharang reprodukciója, illetve két dekompressziós kamra. Az egyiket az oxigénes újralégzős kísérletekhez és a második világháborúban kiképzési céllal alkalmazták, a másikat pedig a hetvenes években végrehajtott extrém mélymerülési sorozat búvárai használták.

A Historical Diving Society várja azok jelentkezését, akiknek régi, értékes felszerelése, könyve vagy emléktárgya van, ami érdeklődésre tarthat számot. Természetesen pénzadományokat is várnak, illetve önkénteseket, akik a múzeum csapatát segítenék. Az április vége óta látogatható múzeum ünnepélyes megnyitója június 18-án volt. A múzeum hétvégente és ünnepnapokon van nyitva 11-17 óra közt.

[ Divernet ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Claudia

Egypt, Red Sea

4/7 db alapján:érdekes(átlag: 4.1) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m

szafaris megközelítészátony merülés üreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

Seemannsub Subtech 100gr aláruha

Ár: 24.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2020 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés