»» ««

Víz alatti múzeumot terveznek Alexandriában

Egyéb

A tervet az UNESCO közreműködésével szeretnék megvalósítani.

Az előkészítő munkálatokat 2008. novemberében kezdik majd el. A maga nemében egyedülállónak tervezett múzeum részben a víz alatt, részben a víz felett lenne. A tengerszint alatti részben lenne lehetséges a fenéken nyugvó maradványok megtekintése, míg az épület más részein a korábban kiemelt tárgyak kapnának helyet.

Az egyiptomi kormányzat terve összefüggésben áll azzal, hogy egyre nagyobb fontosságot tulajdonítanak napjainkban a víz alatti kulturális örökségnek. Eddig 18 ország ratifikálta az UNESCO egyezményét a víz alatti kulturális örökség védelméről, és az hamarosan életbe is léphet. Koichiro Matsuura szerint fontos lépés lesz a fosztogatók elleni harcban, mert még nincs kifejezetten erről szóló nemzetközi törvény.

Az UNESCO egy rövidfilmet is szeretne készíteni a témáról, ami elsősorban a víz alatti örökség védelmét járja körül, bemutatva annak fontosságát. A filmben lesznek Alexandriában készített felvételek is, ahol szó esik arról, mennyire fontos megőrizni a régészeti lelőhelyeket eredeti állapotukban a víz alatt- ami kiemelt célja az egyiptomiak nagyon egyedi múzeumtervének is.

[ Divenews ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. seshat 2008 sze 12. 14:03  
jó lesz..remélem nem az egyetlen helyi, halpiac melletti csövi búvárbázis kapja meg a merültetési jogokat vagy miket... a világítótoronyhoz és cleopatra citybe csak ők mehetnek (mivel nincs más bázis) de mire odajutna az ember addigra kidobja a taccsot a büdös levegőtől :-D

Merülőhelyek

Ras Mohammed, Dunraven Wreck

Egypt, Red Sea

2/3 db alapján:érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 29m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelylegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés