»» ««

Változások Sharmban

Vörös-tenger

A cápatámadások után próbálnak új szabályokat bevezetni, hogy a jövőben csökkentsék a veszélyt.

Sharm El SheikSharm El Sheik bizonyos partszakaszait a támadások után lezárták, volt, ahol a sznorkelezést tiltották, aztán amikor megszűntnek nyilvánították a veszélyt, újból bemehettek a fürdőzők a vízbe. A legutóbbi lezárások kapcsán igyekeztek tájékoztatni a túraszervezőket az aktuális helyzetről. A kormányzó arról beszélt, hogy úszni mindenhol lehet, ám Naama Baytől északra Ras Nosrani-ig nem lehet sznorkelezni, a további vizsgálatok lezárultáig.

Minden kereskedelmi hajó, ami Sharm térségben hajózik, egyiptomi hatósági személyt kell a fedélzetére vegyen, és így biztosítják, hogy ne dobhassanak a vízbe állatokat, hulladékot vagy ártalmas anyagokat. Az új büntetési tételek, amelyeket halak etetése vagy bárminek a vízbe dobása esetén kiszabnak, jelentősek: akár 50,000 dollár hotelek vagy búvárbázisok számára, és a turisták esetén is elérheti a 15,000 dollárt. A búvárhajókat, ahol hagyják etetni a halakat, 1-6 hónapra eltilthatják a működéstől. A túlhalászással kapcsolatban is lépéseket szeretnének tenni, mivel ez rossz hatással van a tenger élővilágára.

Az egyik kormányzati illetékes szerint a külföldi szakértők arra jutottak, a partok közelébe az vonzotta a cápákat, hogy a turisták sznorkelezés közben etették a korallzátonyon élő halakat. Ezért most elsősorban azokon a partszakaszon tiltják a sznorkelezést, ahol korallzátony van és lehetséges az etetés, készülékkel merülni viszont továbbra is lehet. A turistákat mindenhol igyekeznek tájékoztatni, ezért a hoteleket tömörítő kamara 200,000 posztert osztott szét a hotelek közt, amiket a recepción illetve a szobákban lehet kirakni. Az adatok szerint 65 százalékos foglaltsággal működnek a sharmi szállodák, és úgy vélik, a visszaesés a turisták számában csak ideiglenes.

[ english.ahram.org.eg ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Egyiptom, Vörös-tenger-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Ras Mohammed, Jackfish Alley

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.8) nehéz körülmények
max: 25m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítésfal merülés üreg vagy barlangkorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajoklegalább 1.5m-es hal nagy rája

Búvárbazár

Tribord 5mm kesztyű

Ár: 2.499 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2021 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés