»» ««

A HEPCA pletykákat cáfol

Vörös-tenger

A tragikus cápatámadás után különféle híresztelések kaptak lábra.

A HEPCA hírlevele szerint több forrásból is alaptalan hírek jutottak el hozzájuk, ezeket kívánják most cáfolni. Az első állítás szerint az egyiptomi kormányzat több halászhajónak engedélyt adott arra, hogy a Vörös-tenger déli részén cápákat fogjanak ki, de ez az állítás nem igaz, a cápák Egyiptomban egyértelmű védelmet élveznek. Sőt, mostanában az egész halászati tevékenységet áttekintik, a fenntarthatóság érdekében, hiszen a tenger élővilága az ország egyik legnagyobb értéke.

A St John´s térségében történt halálos kimenetelű baleset után olyan hírek is felröppentek, hogy bizonyos helyeket lezártak a búvárhajók előtt, de a HEPCA állítása szerint nem volt egyetlen hely tiltólistán rövid ideig sem. A cápákat etető búvárhajók elleni fellépésről azt írja a hírlevél, hogy nem voltak azonnali drasztikus lépések, mert alapos vizsgálódás előzi meg az esetleges szankciókat a hisztérikus reagálás helyett. Megalapozott tényekre kell ugyanis támaszkodni, nem pedig a véletlen baleset által inspirált kapkodásra van szükség.

[ HEPCA ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Egyiptom, Vörös-tenger-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Bare Island

Australia

1/2 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 2) könnyű körülmények
max: 16m, látótáv: 4-10m , áramlás

parti merülésscenic, nézelődős merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcápa csikóhal nagy rája legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

SubGear SG-50 reduktor

Ár: 55.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2021 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés