»» ««

Digitális fotóstrükkök hobbi fotósoknak

Fotózás
7/8. oldal

Blende előválasztásos mód (Av).

szűk blendéve az érdektelen
hátteret árnyékba lehet vonni
A blende nyitásával- zárásával (F utáni szám) a képünk mélységélességét tudjuk szabályozni, ezt főleg makró módban érdemes kihasználni. Emeljük ki a témát a háttérből a blende nyitásával (F szám csökkentése)!

Ötletek:
- Av módban csökkentsük az F értékét ezzel kinyitva a blendét (a záridőt a gépünk majd mellérendeli), így a kép mélységélessége csökken, a háttér elmosódik - csak az legyen éles ami a lényeg!

- M módban vegyük szűkebbre a blendét, rekeszidőt vegyük legalább 1/250-edre (vagy még gyorsabbra, amit a vakuszinkron enged) és használjunk vakut (ha lehet erősséget állítani, vegyük közepesre makró és hagyjuk max-on közeli tárgytávolságnál - figyelem, vaku teljesítmény általábban csak M módban lehet állítani). A rekesz szűkítésével (F érték növelése!) és a zársebesség gyorsításával a kép fényereje csökken, viszont a témát a vaku szépen kivillantja és színes lesz, a háttér pedig sötétben marad - így a téma kiemelkedik a háttérből. Az elején elég sokat kell játszani, hogy mi az az F érték és zársebesség, ahol a háttér még sötét és a legtöbb fényt és így színt kap a teljes téma - ezért, ne halakkal kisérletezzünk, de ha ráérzünk a dolog ízére az esti képnézegetésnél irigyeink számát tuti növelni fogjuk.
A tárgyhoz közelebb kerülve gyorsítható a zársebesség, szűkíthetünk a blendén, és vakuzhatunk - így az érdektelen háttér eltüntethető


Az írás a következő lapon folytatódik!


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

El Mina Wreck

Egypt, Red Sea

9/10 db alapján:érdekes(átlag: 4.1) átlagos nehézségű
max: 31m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelydelfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés