»» ««

Fiatal búvárt sebesített meg egy cápa

Külföld

Ezúttal az esetnek viszont nem nehéz kitalálni az okát: a fiú ismerőseivel szigonnyal vadászott.

A 14 éves Derek Mitchellre még több hetes terápia vár a bikacápa harapásának következményeként, ami a jobb lábát érte a Bahamákon. A fiú azt mondja, nem akasztja szögre a szigonyt, de ezentúl másként gondol a cápákra- azt hitte, csak a halakra lehetnek veszélyesek, de most már tudja, hogy nem így van. A második műtétje után hamarosan hazatérő fiú már tervezi, hogy újból visszatér a vízbe, és talán hamarosan újra sportolhat is.

A bikacápa fogai az Achilles-ín mellett két másik ínt is megsértettek, mondta el Derek 45 éves édesapja, aki büszke fiára, amiért erős tudott maradni a támadás után is. Apa és fia barátaikkal együtt vadásztak szigonnyal a Bahamákon, és az egyik búvár pontosan Derek orra előtt lőtt le egy halat. A beszámolót a fiú így folytatta: "Megláttam a cápát. Jött fel hozzám, megfordult, aztán újra visszajött. Kidugtam a fejem, hogy szóljak apának, és ekkor harapott meg."

A továbbiak nagyon gyorsan történtek már. Derek először nem érzett semmit, majd mintha erősen megütötték volna. A cápa ráharapott, megrángatta és megfordította a vízben, mielőtt eltűnt volna. Mivel otthon akarták kezeltetni Floridában, a család repülőt bérelt a sérült számára. Apja szerint az mindenesetre biztos, hogy lesz miről mesélnie a fiúnak az iskolában.

[ CDNN ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Madivaru / Manta Point

Maldives

3/4 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 26m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

napihajós megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelymantarája jelentős halraj nyílt vízben cápa nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés