»» ««

Veszélyes játék

Külföld

Egy új, ijesztő és elgondolkodtató felvétel tanúskodik a bahamai cápás merülések veszélyeiről.

Már több százezren nézték meg az interneten azt a jelenetet, ahol egy búvár olyan helyzetbe kerül egy hatalmas tigriscápával szemben, ami a legtöbbünk számára meglehetősen rémisztő.


A búvár talán maga sem tudta, milyen veszélyben volt, és a lábát esetleg csak reflexszerűen húzta ki a cápa állkapcsai közül, de végül szerencsésen megúszta a kalandot. Ám azok, akik ellenzik a ketrec nélküli merüléseket, ismét muníciót kaptak a támadáshoz. Nem kevesen vannak ugyanis, akik balesetveszélyesnek tartják ezt a gyakorlatot- nem is ok nélkül, elég az osztrák búvár sajnálatos halálos balesetét vagy magának Abernethy-nek a sérülését említeni, és ezek csak a napvilágot látott esetek.

Tehát ismét van, aki szót emel a hihetetlen pillanatot rögzítő felvételt látva: arra figyelemeztetnek, bármennyire odafigyelő is a szervező, aki ebbe a fajta cápacsalis, ketrec nélküli merülésbe belevág, túl nagy kockázatot vállal. A végeredményként születő látványos fotókat és videókat látva a külső szemlélők ebbe nem gondolnak bele, ám aki efféle kaland részese akar lenni, az a készítés folyamatáról szóló felvételekből többet tudhat meg arról, mi minden történhet a víz alatt. Az biztos, hogy ijedős búvároknak semmiképpen sem ajánlott ez a merülés.

[ Pete Thomas Outdoors nyomán ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Vidonjica 1.

Croatia (Hrvatska)

3/6 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 50m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítésfal merüléssziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés