»» ««

Sikeresen zárult az uszonyosúszó VB

Szabadtüdős

3 ARANY, 3 EZÜST, 3 BRONZ - így zártuk az uszonyosúszó világbajnokságot.

ELSŐ NAP

Senánszky Petra esélyeshez méltó versenyzéssel megnyerte a 100 méteres uszonyos gyorsúszás döntőjét. Ennek a számnak egyébként a világcsúcsát is a "debreceni sellőlány" tartja. A 45.16 másodperces rekordot a tavalyi Világjátékokon állította fel, most Belgrádban 46.33 másodperccel csapott célba. Ugyanebben a számban Varga Krisztina szintén bejutott a döntőbe, ahol az ötödik helyet szerezte meg.

A 400 méteres felszíni úszás döntőjében két magyar volt érdekelt: a bombaformában lévő Bukor Ádám és Mozsár Alex. Bukor végül 2 perc 58.22 másodperccel ért célba, ezzel újabb aranyérmet szerzett, Mozsár negyedikként zárt.

A Stadler Bence, Halmin Matthew, Varga Krisztina, Senánszky Petra alkotta kvartett is dobogóra állt Belgrádban, miután a 4X100 méteres mix uszonyos gyorsváltó a harmadik lett. Az aranyérmet az oroszok szerezték meg az ukránok előtt.

MÁSODIK NAP

Bukor Ádám megszerezte a második érmét az idei világbajnokságon, a 400 felszíni arany után ezúttal 1500 méteres felszíni úszásban ezüstérmes lett. Bukor 12 perc 22.76 másodperccel csapott célba. A szám világcsúcsát egyébként a magyar versenyző tartja.

Bukorhoz hasonlóan Varga Krisztina is megszerezte a második vb-érmét Belgrádban: a magyar klasszis legutóbb a 200 méteres uszonyos gyorsúszás döntőjében harmadik lett. A férfiaknál ugyanebben a számban Stadler Bence a 7., a 200 méteres felszíni kategóriában Mozsár Alex a 4., míg Hamlin Matthew az 1500-as felszíni versenyszámban a 6. helyet szerezte meg.

HARMADIK NAP

Senánszky Petra megszerezte a második világbajnoki aranyérmét Belgrádban. A magyar világklasszis az 50 méteres uszonyos gyorsúszás döntőjében győzött.

A kétszeres Világjátékok-győztes Senánszkynak ez volt a 11. felnőtt világbajnoki aranyérme.
Varga Krisztina is dobogóra állt a vb harmadik versenynapján, miután – a korábbi világcsúcson belül úszva – a 400 méteres uszonyos gyors kategóriában ezüstérmes lett.
A slusszpoént a 4X200 méteres felszíni váltóban a férficsapat szolgáltatta: a Kanyó Dénes, Mozsár Alex, Gruber Kornél, Bukor Ádám kvartett a döntőben bronzérmes lett. Ez gyakorlatilag hat magyar klasszis sikere volt, ugyanis az előfutamban Hamlin Matthew és Dimák Dávid is úszott. A finálé előtt azonban a Belgrádban dolgozó magyar edzői stáb döntése értelmében a kvartettbe Kanyó és Mozsár került be.
A 400 méteres uszonyos gyors kategóriában Stadler Bence az 5., míg 400 méteres búvárúszásban Mozsár Alex a 6. helyen végzett.

NEGYEDIK NAP

Bukor Ádám ezüstérmével zárult – magyar szempontból – a belgrádi uszonyosúszó-világbajnokság. Ádám 800 méteres felszíni úszásban lett második.

A női 4X100 méteres váltó jól selejtezett: a negyedik legjobb idővel bejutott a fináléba. A Varga Krisztina, Blaszák Lilla, Szűcs Rebeka, Senánszky Petra kvartett a döntőben végül a hatodik helyet szerezte meg.

A belgrádi uszonyosúszó-világbajnokságon Magyarország az éremtáblázaton a negyedik helyen zárt, miután a magyarok 3 aranyat, 3 ezüstöt és 3 bronzérmet szereztek.

[ MBSZ ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Richelieu Rock

Thailand

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 40m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelylegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben cetcápa csikóhal

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés