»» ««

Októberi sporthírek

Szabadtüdős

Helytálltak a férfi víz alatti hokisaink, taroltak a fiatal uszonyosúszók Kecskeméten.

A magyar férfi víz alatti hoki válogatott októberben a hollandiai Dordrechtben megrendezett nemzetközi bajnokságon szerepelt. A húszcsapatos mezőny nagyon erős volt, egész Európából a legjobb együttesek jelentek meg a tornán.

A magyar válogatott a bővebb kerettel vett részt, amelyben helyet kaptak az utánpótlás legjobbjai is. Remek lehetőség volt ez mind a válogatottnak, mind a fiataloknak, hiszen ők már azért edzenek, hogy benne legyenek a 2017-es Eb-válogatottban - számolt be az MBSZ víz alatti hoki szakbizottságának elnöke.Cserkuthy András hozzátette: az MBSZ támogatásának is köszönhetően juthattak el ilyen távoli versenyre.

A kiutazott csapat tagjai:Simon Tamás (15 éves), Gyergyák Máté (19), Fehér Márk (18), Bálint András, Schweitzer Antal, Sarlós Kázmér, Pusztai Máté, Cserkuthy András.

A tornán a mezőnyt négy ötcsapatos csoportra osztották. A magyarok számára megszokott 2 méter helyett 3 méter mély volt a medence, ami nagyban nehezítette az első meccseken az összjáték kialakulását.

Az első mérkőzést a később csoportelső brüsszeli csapat ellen elvesztették legjobbjaink. A mélyvíz és a kezdésnek az egyik legerősebb csapat elleni vereség dacára a gárda a többi selejtezőjét megnyerte, és így másodikként végzett a csoportban.

A versenykiírás szerint a másodikaknak egy másik csoport harmadik helyezettjével kellett megküzdeni a felsőházba vagy alsóházba jutásért. Itt sajnos a csapat sokat hibázott és annak ellenére, hogy esélyes volt a győzelemre, végül kikapott, így a második 8-as csoportba került.

Az alsóházban további három meccs következett a végső helyezésekért. Két győzelem és két vereség után a mieink az alsóház harmadik helyét szerezték meg.

Összességében az együttesnek megérte ilyen messzire utazni, hiszen Európa legjobbjai ellen játszhatott. A játékosok rengeteg tapasztalattal gazdagodtak, mind az egyéni, mind pedig a csapatjáték szempontjából.

Immáron harmadik alkalommal került megrendezésre 2016. október 8-9-én a Fiatal Uszonyosúszók Világtalálkozója Kecskeméten. A versenyen a legfiatalabb (8 éves) korosztálytól egészen az ifjúsági korosztályig (15 éves) nyolc ország 180 versenyzője vett részt.

Közülük is kiemelhető Kothencz Petra, a Makói Úszóklub kiválóságának teljesítménye, aki öt távon győzedelmeskedett, nem egy távon megközelítve a nyári világbajnokságon úszott időeredményeit.

A fiúk közül a Debreceni Búvárklub 11 éves sportolója, Lipők Larion teljesítménye dicséretes, aki négy távon ért be elsőként, ezek közül a 100 m uszonyos gyorsúszásban új országos csúcsot úszott korosztályában.

A megmérettetés jó erőfelmérő volt a fiatalok számára a novemberi Cápa-Serdülő-Junior Országos Bajnokság és a december eleji Rövidpályás Országos Bajnokság előtt.

[ MBSZ ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Patrol boat PBR-512

Montenegro

2/3 db alapján:érdekes(átlag: 3.7) könnyű körülmények
max: 24m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítésroncs merüléshomokos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés