»» ««

8 éremmel zártak a juniorok

Szabadtüdős

A Magyar uszonyosúszó junior válogatott 8 éremmel zárta a Sharm El Sheikh-i világbajnokságot.

Múlt szombaton indult a magyar kontingens az egyiptomi Sharm El Sheikh-ben rendezett 16. Uszonyosúszó Junior Világbajnokságra. A küldöttség 14 versenyzőből (Deme Dorka, Eperjesi Mirtill, Kiss Blanka, Losonczi Flóra, Linzenbold Zsófia, Király Eszter, Varga Jázmin, Varga Réka Szandra, Stadler Csenge, Kolonics Milán, Pázmányi Sándor, Cséplő Kelen, Tóth Péter, Horváth Balázs) és 6 edzőből állt.

Az egyiptomi vb első versenynapján rögtön három éremmel indított a csapat. Linzenbold Zsófia 100 méteres női uszonyos gyorson bronzérmet szerzett, Varga Jázmin 400 méteres női felszíniben szintén a 3. helyen végzett junior országos csúccsal (3:22,73), míg Deme Dorka ugyanebben a számban ifi országos csúccsal (3:23,73) a 4. helyre úszott be.

A Cséplő Kelen, Tóth Péter, Linzenbold Zsófia és Stadler Csenge összeállítású 4x100 méteres mix uszonyos gyors váltó pedig a dobogó második fokára állhatott (3:07,9). A vb második napján Stadler Csenge 200 méteres női uszonyos gyorson lett ezüstérmes, csütörtökön pedig felcsendült a magyar himnusz. A női 50 méteres uszonyos gyorson Linzenbold Zsófia junior világbajnok lett, megőrizve ezzel a három éves hagyományt, miszerint az 50 méteres uszonyos gyors aranyérme Debrecenbe kerül a junior és felnőtt világversenyekről. (Senánszky Petra;, Szabó Anita, Linzenbold Zsófia trió összesen 7 aranyat gyűjtött 2016 óta ebben a számban).  A harmadik versenynap az aranymedállal nem ért véget, 400 méteres női búvárúszásban Kiss Blanka a dobogó harmadik fokára állhatott, és 400 méteres női uszonyos gyorson Stadler Csenge szintén bronzérmet szerzett. A magyar küldöttség pénteken egy újabb éremmel gazdagodott. A Losonczi Flóra, Linzenbold Zsófia, Kiss Blanka és Deme Dorka alkotta 4x100 méteres női felszíni váltó a harmadik helyen végzett, így bronzmedállal zárta a 2019-es egyiptomi uszonyosúszó junior vb-t.

“Nagyon elégedett vagyok a csapattal, induláskor 6-7 éremre számítottam, végül nyolccal zártunk az éremtáblázat 5. helyén. Jó páran csupán egyetlen hajszállal csúsztak le a dobogóról, de nem baj, mert azok a fránya 4. helyek nagyon biztatóak a jövőt illetően."- nyilatkozta Veress András, csapatvezető.

Összesen nyolc éremmel az oroszok, görögök, németek és ukránok után az éremtáblázat 5. helyén végzett a magyar uszonyosúszó junior válogatott.

[ MBSZ ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Suadi, Blue Belt / Toyota Wreck

Sudan

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 61m, látótáv: 10-25m

szafaris megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés