»» ««

Éremeső az egri világkupán

Szabadtüdős

A magyar uszonyos- és búvárúszó-válogatott 18 éremmel zárta az egri világkupát.

A nem olimpiai sportágak között - évtizedekre visszanyúló eredményei alapján - Magyarország egyik legsikeresebb sportága az uszonyosúszás. Az elmúlt időszakban junior és felnőtt korú versenyzőink aranyérmekkel, világcsúcsokkal tértek haza a különböző világjátékokról, világkupákról, világ- és Európa-bajnokságokról.

Az idei jubileumi X. CMAS Uszonyosúszó Világkupa nemzetközileg is az év egyik legjelentősebb sportági eseménye volt. Az európai csapatok népes mezőnyét az idén dél-amerikai, afrikai és ázsiai nemzetek is gyarapítják, így összesen négy kontinens 21 országának 60 csapatában több mint 420 sportoló és csapatvezető részvételére számíthatott a rendezőség. Ezek a számok azt jelentik, hogy ez volt minden idők legrangosabb világkupája, hiszen soha ennyi ország nem indult még el egyik vk-n sem!

A magyar uszonyos- és búvárúszó-válogatott 18 éremmel zárta az egri világkupát.

Az egri világversenyen Senánszky Petra megnyerte a 100 méteres női uszonyos gyors döntőjét, ugyanezt tette a 200 méteres női uszonyos gyorsúszás fináléjában Varga Krisztina is.

Ezüstérmes lett Kanyó Dénes (400 m férfi uszonyos úszás), Kosina Gergő (100 m férfi uszonyos gyors) és Varga Krisztina (100 m női uszonyos gyors). Kovács Zsófia a 200 méteres női uszonyos gyorsúszás döntőjében pedig harmadikként zárt.

A junioroknál világkupa-aranyat nyert a Varga Erik, Tóth Ádám, Fazekas András, Semostyán Róbert összetételű 4X100-as uszonyosúszó-váltó, Gruber Kornél második lett a 400 méteres junior uszonyosúszó döntőben, és szintén ezüstérmes lett Semostyán Róbert is (1500 m junior fiú uszonyos úszás), Varga Erik (200 m junior fiú uszonyos gyorsúszás) pedig harmadik lett.

A Magyar Búvár Szakszövetség információi szerint Kanyó Dénes (400 m férfi uszonyos úszás), Senánszky Petra (50 és 100 méteres uszonyos gyors), Varga Krisztina (100 és 200 méteres uszonyos gyors) és Kardos Laura (400 méteres búvár) világbajnoki szintet teljesített.

[ MBSZ ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Varese wreck

Croatia (Hrvatska)

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 4-10m , áramlás

napihajós megközelítésroncs merüléshomokos élőhely nyílt vízi fajokcápa jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés