»» ««

Egész évben Tengeri Buborék

(Hirdetés)

Az Adria legnagyobb szigetén jártunk, hogy szétnézzünk a régóta Krk-en működő bázison.

Albumhoz klikk a képre.
A Tengeri Buborék (Morski Mjehuric) búvárbázis nevét már akkor is ismerhették a búvárok, amikor még szabadabban lehetett merülni a horvát Adrián. Ezekben az években is sok magyar búvár fordult meg náluk, hiszen a szakszerű hátteret a kölcsönzéstől a töltésen át a hajós merülésekig már akkor is biztosítani kellett az egyénileg merülő búvároknak. Akkoriban vált ismertté sok Krk szigeti merülőhely szélesebb körben, mint a silói roncs vagy Glavotok. Az évek teltek, új szabályok léptek életbe Horvátországban, a bázis is elköltözött, de az alapító Szarka Géza ma is örömmel fogad minden magyar búvárt.

Valószínűleg honfitársaink közül a Krk környéki viszonyok és úgy általában a horvát helyzet egyik legjobb ismerőjét tisztelhetjük Gézában, aki honlapunk számára is küld időnként érdekes híreket a környék történéseiről. Mivel egész évben itt él, nem csak szezonban lehet megkeresni, hanem akár télen is, hiszen a tenger akkor is itt van, és egy szárazruhával rendelkező búvár számára a hőfok sem riasztó. Természetesen ezekben a hónapokban zsúfoltságról szó sem lehet, az árak is nyomottak, ezért mostanában már a holtszezonban is merülnek az Adrián.

Nyilván a legtöbbeket azért a nyári lehetőségek érdeklik. Krk sziget sokféle programot kínál a búvároknak, és az út megszervezésében minden téren segítséget tud nyújtani a Buborék búvárbázis. Először is kényelmes, jól felszerelt apartmanokat kínálnak Krk városban, a part közelében az utazók számára. Vannak családias kialakítású, több szobás apartmanok, kiválóan felszerelt konyhával, terasszal, televízióval és persze vannak kisebbek is a párban érkezők számára- összesen 16 apartman várja a vendégeket. A jól ismert Adrijan Apartmanház előtt parkoló van az autók számára, és pár perc sétával elérhető a tengerpart vagy a belváros is. Akár önellátásra is be lehet rendezkedni, de a városban számos étterem is várja a vendégeket. Mivel egyre több vendég igényli, internet is rendelkezésre áll. Az eljutás pedig igencsak egyszerű, hiszen az autópálya a tengerpart közeléig kiépült, és némi hegyi szakasz után nem kompon, hanem hídon lehet Krk-re átmenni- a távolság az Adria legnagyobb szigetéig 530 km.

Albumhoz klikk a képre.
A szigeten a parti merülőhelyekre maguknak a búvárnak kell megoldani a transzfert, mivel több, egymástól nagy távolságra levő ponton lehet búvárkodni. A sekély glavotoki öböl az egyik tipikus hely: könnyen vízbe lehet jutni, a maximum 10 méteres mélység sem jelent nagy kihívást, viszont a csikóhaltól a tintahalakon át a szentpéterhalig bármi előfordulhat itt. Igazi lassú, békés, bogarászós merülések várják az efféle helyeken a búvárokat.

A hajós merülőhelyek közül ki lehet emelni a silói roncsként emlegetett Peltastis roncsát, aminek legmélyebb pontja 32 méteren van, tehát szinte bárki számára merülhető. Az 1968-ban elsüllyedt hajó a környék egyik legismertebb roncsa, bár a látótávolság néha nem ideális. A bázis hajójával nem csak a Krk környéki helyek, de a kifejezetten szépnek számító Cres szigeti falak és üregek is elérhetőek, tehát változatos helyeken tudnak búvárkodni a vendégek az egész napos túrák során. A választékot pedig Plavnik (a híres Love Cave is itt van), Mali Plavnik és Kormati színesíti tovább.

A bázis hajója, az Obelix búvárkodásra épített, a felszerelések rendezett szállítását biztosító, 12 búvárt szállítani képes hajó. A műszerezettség magas szintű, van mellékhelyiség, a búvárok fedett, 6*4 méteres fedélzeten utazhatnak és a vízből kijutást fartrepni és létrák segítik. A vendégeket kávé, tea és a különleges "Obelix mix" várja a fedélzeten. Ezzel a hajóval kényelmesen bonyolíthatóak a napi kihajózások, míg a család többi tagja a sziget strandolási, kirándulási lehetőségeit fedezheti fel. Krk sziget számos látnivalót kínál, olyan szép városkák várják a vendégeket, mint Baska vagy Vrbnik, ahol például meg lehet kóstolni a híres Vrbnicka Zlahtina száraz fehér bort.

A búvárbázis teljes körű szolgáltatásai közé tartozik a búvártanfolyamok kínálata is, kezdőtől egészen a hivatásos szintig lehet választani. A Magyarországról könnyen elérhető Krk sziget és környékének változatos merülőhelyei, a színvonalas szálláslehetőségek, a búvárkodáshoz ideális hajó mind érvként szolgálhatnak az adriai kiruccanásokat tervezők számára. A hosszú évek óta népszerű, bejáratott bázison mindent megtalálnak amire csak szükségük lehet.

A cikk a Tengeri Buborék (Morski Mjehuric) támogatásával készült.
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Horvátország-ról.

Merülőhelyek

Boonsung Wreck

Thailand

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 21m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítésroncs merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés