»» ««

Adria ajánló: Buborék DC.

(Hirdetés)

Idén is meglátogattunk néhány adriai magyar bázist, hogy első kézből tájékoztassunk benneteket. Most a Krk-i Buborék Búvárközpontot mutatjuk be.

A Krk sziget azonos nevű városában található Buborék (Morski Mjehuric) Búvárközpont talán a hazánkhoz legközelebb fekvő adriai bázis, amely magyar tulajdonban található.

A bázis 2 éve költözött az új helyére, egy 16 szobás apartmanház földszintjére. A bázisszállás így adott, az Adrijan Apartman elegáns, a tengertől pár száz méterre lévő épülete igazán színvonalas elhelyezést kínál az ide érkezők számára. Választhatunk az olcsóbb stúdiótól a nagyobb, 2-4 személyes, külön háló és nappali szobás elhelyezésig, konyhasarokkal és fürdőszobával, és a legtöbbjéhez erkély is tartozik. Nagyon tetszett, hogy az apartmannak saját, kijelölt parkolója van, így nincs gond a járművek elhelyezésével.

A Buborék búvárközpont idei nagy dobása a saját hajó beüzemelése, aminek különlegessége, hogy nem az adriai búvárkodásra jellemző halászhajó, hanem kimondottan búvárkodásra épült vízialkalmatosságról van szó. A fedélzet jelentős részét egy árnyékos, két oldalt padokkal szegélyezett búvárterület foglalja el, szintén fontos a búvár számára, hogy (csempézett) angolvécé is van a hajón. A hátsó részen két létra, és jól elhelyezett kapaszkodók segítik a kikecmergő búvárokat, az orrban pedig kényelmes napozórészen pihenhetünk. A kapitány munkáját GPS és halradar segítik, a búvárfelszerelésünk tárolására pedig hatalmas műanyag ládák állnak a rendelkezésünkre.

A bázison a ládák tárolására polcrendszer, a felszerelés szárítására pedig akasztók, fogasok kerültek kialakításra, lehetőség van gázkeverékek használatára is. További idei fejlesztési terv, hogy az ide látogató búvárok számára ingyenes szélessávú internet elérést biztosít a bázis, ez jelenleg már korlátozottan elérhető, tehát nem vagyunk teljesen elzárva az otthoni eseményektől.

A bázis hajójával elsősorban a méltán híres Cres sziget merülőhelyeit látogatja, ahol falak, üregek várnak ránk, de lehetőség van parti merülésre, illetve a szigetről érhető el a Peltastis (silói) roncs is.

A Buborék búvárközpontban SSI rendszerben oktatás is folyik, aminek keretei között nem csak rekreációs, de technikai tanfolyamon is részt vehetünk.

Krk városa a sziget legnagyobb települése, ennek ellenére a bázis és az annak helyt adó apartman csendes, nyugalmas. Ám ha forgatagra, étteremre vagy egyéb más szórakozásra vágyunk, néhány percre van csupán a belváros, ahol mindez elérhető. Ha pedig a strandolást részesítjük előnyben, apartmanunktól néhány száz méterre található csupán a város egyik kiépített strandja. Nem megvetendő tény, hogy a belváros közepén található Konoba Andreja étteremben 10% kedvezményt kapunk a finom falatok és ízletes italok mellé. A városban találunk több kisebb boltot és nagy bevásárlóhelyet is, így minden adott a felhőtlen kikapcsolódáshoz.

A bázis ajánlható mindenkinek, gondolkozzunk akár egy hosszú hétvégés leruccanásban vagy hosszú időtartamú túrában, sőt mivel Géza Krk-ön él egész évben, akár szezonon kívül is merülhetünk nála. Jó minőségű apartman, és kellemes hajó vár ránk, a szigetig tartó út legnagyobb része autópályán tehető meg.

A bázis weblapján bőséges információkat, és képeket találunk szállásról, bázisról, hajóról egyaránt.
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Merülőhelyek

South Tip

Thailand

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) nehéz körülmények
max: 40m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merüléssziklás, hasadékos élőhelymantarája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés