»» ««

Különös csoportos baleset

Külföld

Egy tizenegy fős búvárcsoport valamennyi tagja rosszul lett egy merülés során a Maldív-szigeteken.

A szafarihajóval utazó búvárok közül sajnos az egyik sérültet, egy 36 esztendős orosz férfit nem sikerült megmenteni. A helyi merülésvezetők közül egyik Male kórházának intenzív osztályára került, de társát is itt kezelik. A többi búvár között osztrák, német, ausztrál állampolgárok voltak, akik szintén kezelésre szorultak.

A kora reggeli merülésre a Raiydhiggaa Thile Reefnél került sor. Amikor nagyjából egy óra múlva felbukkantak a búvárok, a hajón levő személyzet egyből látta, hogy baj van, de nem sejtették, mi lehetett az ok. Néhányan öklendeztek, és ezért azonnal riasztották a mentőket.

Egyik búvár sem szorult dekompressziós kezelésre, senkin nem tapasztalták ilyen betegség tüneteit. Mivel a csoport valamennyi tagja rosszul lett, ezért az első feltételezések szerint valami, mindenkit érintő felszerelés lehet a hibás. Van, aki szerint a palackokba töltött levegő volt mérgező, de ennek kiderítése még nem történt meg.

[ HaveeruOnline ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Maldív-szigetek-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 9. medve 2008 máj 26. 11:03  
nem baj bunny, azért néha sikerül:)
 8. VasMacska 2008 máj 26. 09:57  
Aha, bár már nem szerelés előtt, hanem csak akkor amikor megnézem, hogy jön-e a levegő a reduktoromból, sőt akkor beleszagolás után bele is slukkolok vagy kettő-hármat. Mivel valamikor dohányoztam, így élénken emlékszem még az első slukk utáni érzésre, arra a semmivel össze nem hasonlítható megszédülésre. ( Nem is értem hogy lehetett ezt szeretni? :D) Úgy gondolom, hogy esetleg valami ilyesmi érzés lehet, ha baj van a levegővel. Persze tudni nem tudom, mert ilyennel még nem találkoztam. De lehet kipufogó szaga, fémes íze, mittudomén. De ahogy _andras_ se, én se tudom mit tennék, egy ilyen próba után, ha nem lenne jó a betöltött levegő. Azt hiszem rákérdeznék a többiek palackjának tartalmára, vagy másik palackot kérnék, vagy praktikusan (vérző szívvel) nem merülnék.

bunnyt meg megértem én... :-)
 7. Bunny 2008 máj 26. 08:30  
Tegnap a fix.tv-n volt egy beszélgetés Lang Györgyivel, padödö. Ott kerültek elő a celebújságok, és a híreik. Aszongya hogy felhívnak, mi történt veled? Mondja semmi. Jó, akkor találj ki valamit, hogy legyen valami hír!
Na szerintem sok esetben megy ez még így, valami hír kell, én is tudom, hogy néha vért pisilünk, hogy a nemzetközi sajtót is átnyálazva értelmes hírt találjunk. Néha aztán nem is sikerül :)
 6. atengercsendje 2008 máj 26. 07:47  
Gyakran én is úgy érzem, hogy a cápatámadások, ha meg is történnek, erősen kérdőjeles, hogy mi is a valóságtartalma. A balesetekről meg biztosan mindenki szívesen tudna többet, hogy pontosan mi is történt, de már hozzászoktam, hogy mély hallgatás övezi a történteket.
 5. _andras_ 2008 máj 25. 23:21  
en meg szoktam mindig szagolni.
Persze a CO2 szagtalan, nem erek vele semmit es nem tudom mi lenne, ha valami furcsa szagot ereznek, de mindig megszagolom, mert anno igy tanultam. :)
A további 4 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Tiran, Woodhouse Reef

Egypt, Red Sea

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 2.5) nehéz körülmények
max: 24m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítésfal merülésnyílt vízi fajok korallos, trópusi élővilágteknős jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés