»» ««
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-05-25 Különös csoportos baleset

Egy tizenegy fős búvárcsoport valamennyi tagja rosszul lett egy merülés során a Maldív-szigeteken.

Tovább a teljes cikk olvasásához.


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 9. medve 2008 máj 26. 11:03  
nem baj bunny, azért néha sikerül:)
 8. VasMacska 2008 máj 26. 09:57  
Aha, bár már nem szerelés előtt, hanem csak akkor amikor megnézem, hogy jön-e a levegő a reduktoromból, sőt akkor beleszagolás után bele is slukkolok vagy kettő-hármat. Mivel valamikor dohányoztam, így élénken emlékszem még az első slukk utáni érzésre, arra a semmivel össze nem hasonlítható megszédülésre. ( Nem is értem hogy lehetett ezt szeretni? :D) Úgy gondolom, hogy esetleg valami ilyesmi érzés lehet, ha baj van a levegővel. Persze tudni nem tudom, mert ilyennel még nem találkoztam. De lehet kipufogó szaga, fémes íze, mittudomén. De ahogy _andras_ se, én se tudom mit tennék, egy ilyen próba után, ha nem lenne jó a betöltött levegő. Azt hiszem rákérdeznék a többiek palackjának tartalmára, vagy másik palackot kérnék, vagy praktikusan (vérző szívvel) nem merülnék.

bunnyt meg megértem én... :-)
 7. Bunny 2008 máj 26. 08:30  
Tegnap a fix.tv-n volt egy beszélgetés Lang Györgyivel, padödö. Ott kerültek elő a celebújságok, és a híreik. Aszongya hogy felhívnak, mi történt veled? Mondja semmi. Jó, akkor találj ki valamit, hogy legyen valami hír!
Na szerintem sok esetben megy ez még így, valami hír kell, én is tudom, hogy néha vért pisilünk, hogy a nemzetközi sajtót is átnyálazva értelmes hírt találjunk. Néha aztán nem is sikerül :)
 6. atengercsendje 2008 máj 26. 07:47  
Gyakran én is úgy érzem, hogy a cápatámadások, ha meg is történnek, erősen kérdőjeles, hogy mi is a valóságtartalma. A balesetekről meg biztosan mindenki szívesen tudna többet, hogy pontosan mi is történt, de már hozzászoktam, hogy mély hallgatás övezi a történteket.
 5. _andras_ 2008 máj 25. 23:21  
en meg szoktam mindig szagolni.
Persze a CO2 szagtalan, nem erek vele semmit es nem tudom mi lenne, ha valami furcsa szagot ereznek, de mindig megszagolom, mert anno igy tanultam. :)
 4. NyariG 2008 máj 25. 21:46  
Mért te megszoktad szagolni a palacka töltött levegöt mielött felszereled a hátadra???

Tudsz ugy oxigén %-ot is mérni meg CO-t CO2 öt??? :D

Vagy hogy van ez? ha büdös akkor nem jo ha nem büdös akor jó???

 3. Bunny 2008 máj 25. 20:44  
A cápás történet nekem is megvan, de hogy írtunk-e róla, vagy máshol olvastam? Passz. Szerintem időnként előkerülnek ilyesmik, lehet meg sem történnek, csak írnak róla, mert nincs miről. Lehet, meg az is, hogy persze megtörtént. A magyar búvárbalesetek közös jellemzője, hogy soha a büdös életbe nem derül ki, pontosan mi történt és miért. Ez olyan magyar sajátosság, másik fórumban volt a napokban erről is témázás.
 2. atengercsendje 2008 máj 25. 17:49  
Lehet, hogy én nem követem elég jól a híreket, de csak elvétve fordul elő, hogy megtudom egy búvár baleset pontos okát. Vagy a cápatámadásokról megtudok részleteket. Valamelyik reggel is arra ébredtem, hogy a reggel hatórás hírekben elhangzik, hogy egy ausztrál szörfözőt cápatámadás ért, de hihetetlen lélekjelenléttel a mutatóújjával belebökött a cápa szemében, és így elengedte. Érdekelne ez az eset, de azt sem tudom, hogy álmodtam-e, vagy tényleg ezt mondták? Ha jól emlékszem, tavaly nyáron is meghalt Horvátországban egy tapasztalt magyar búvár, sosem tudtam meg, mi történt. Ti tudjátok?
 1. VasMacska 2008 máj 25. 09:30  
Ezek szerint egy hajónyi búvár mulasztotta el megszagolni a palackba töltött levegőt szerelés előtt.
De ez ugyanúgy lehet gyomorrontás is. Várjuk a folytatást... persze ez sose fog bekövetkezni. Mert az nem hír, e haveri onlájn-nak, hogy a higiénés viszonyok be ne tartása miatt a szakácstól, aki nem szokott kezet mosni, egy egész hajónyi ember elkapta a czifra f.sást. Ezért utálom pl. a Blikket is . Mond valamit, de abból semmit se lehet megtudni.
Az ilyen híreket kéretik megjelölni, "kis szines" alcímmel.:-(
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Madivaru / Manta Point

Maldives

3/4 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 26m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

napihajós megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelymantarája jelentős halraj nyílt vízben cápa nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés