»» ««

Extrém jég alá merülés

Magyarország

Egy 34 éves búvártársunk olyat vitt véghez, amit előtte még senki: a jég alatt mintegy tíz métert úszott egy szál fürdőnadrágban.

Igazi kuriózum fűződik vasárnaptól a mezőkövesdi Bajzáth László nevéhez, a 34 éves férfi olyat vitt véghez, amit előtte még senki, a város Kavicsos tavában a jég alatt mintegy tíz métert úszott felszerelés nélkül.
Óriási tömeg, óriási üdvrivalgás kísérte a sikert, amely már a sokadik kiemelkedő, extrém teljesítménye Bajzáth Lászlónak, akit szűkebb hazájában "kövesdi vasemberként" ismernek.

A férfi - aki mellesleg búvárkodik, ejtőernyőzik, sziklát mászik, szupermaratonokon fut és hosszú távon úszik - három évig készült vasárnapi "mutatványára", amely egyedülálló volt a maga nemében.

A miskolci székhelyű Neptun Búvár Klubnak (akik biztosították Laci úszását) tagja, a két éve megalakult Tó, Tenger, Folyó Nyíltvízi Úszóklub elnöke sok tucatnyi ember biztatása közepette merült alá az 1,1 Celsius fokos vízbe a lékek között, egy szál fürdőnadrágban, úszószemüvegben.

Ami miatt különlegesen veszélyes az úszás, azt a helyszínen elsőül a Neptun elnökétől, Menner Miklóstól hallottuk. Nem egyszerűen a jéghideg vízben úszik László, hanem azáltal, hogy az arca is a vízben van, az a feladata, hogy kivédje azt a sokkhatást, ami a testet éri (érheti) ilyenkor.

A tűzoltónak készülő vasember tíz métert tempózott a víz alatt, majd a parton fogadott gratulációk után ismét alámerült. A tömeg ugyanis azt kiáltotta felé: vissza, vissza. Erre ő visszament a lékbe.

[ Neptun Búvárklub ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Claudia

Egypt, Red Sea

4/7 db alapján:érdekes(átlag: 4.1) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m

szafaris megközelítészátony merülés üreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés