»» ««

Néhány szó a PADI-ról

(Hirdetés)
2/2. oldal


Milyen változások lesznek a PADI tanfolyamokban?
Suzanne Pleydell, képzés és oktatói továbbképzés csoport menedzsere válaszol

Suzanne PleydellA tanfolyamok évek óta a fogyasztói elvárások szerint változnak. Az embereknek egyre kevesebb idejük van a tanulásra és minél hamarabb szeretnének vízbe kerülni. Ezért mára kialakítottunk egy igen rugalmas, tanulóközpontú rendszert, melyben igen változatos lehetőségek vannak a hagyományos tanulástól kezdve a különböző mediák felhasználásáig -alkalmazkodva az igényekhez. Az oktató szemszögéből nézve a rendszert úgy alakítottuk ki, hogy a személyes stílusuk beleépíthető az oktatásba, miközben megmarad a egységes oktatói szisztéma. A jövőben az új tanfolyamok kiegészítik ezt a rendszert és még több lehetőséget biztosítanak majd.
Már említettük példaként a víz alatti digitális fotós tanfolyamot példaként, hogy teret adjunk a növekvő érdeklődésnek és a széles körben elérhető jó minőségű digitalis kamerák felhasználásának. Szintén szeretnénk fejleszteni a specialitás tanfolyamokat és a háttértámogatást, melybe a fordítások is beletartoznak.


Mint tudjuk, a PADI igen sok figyelmet fordít a környezetvédelemre. Mondana pár szót a Project Aware alapítványról? (célok, tervek, eredmények)
Suzanne Pleydell, képzés és oktatói továbbképzés csoport menedzsere válaszol

A PADI által alapított Project AWARE alapítvány mint non-profit szervezet jött létre a 90-es évek elején, a vízi környezet világszerte növekvő problémáinak ellensúlyozására. A búvárok a víz alatti világ legnagyobb csodálói, de egyúttal felelősséggel is tartoznak érte. A Project AWARE filozófiája a felelősségteljes búvárkodásról az uralkodó a PADI búvárképzési rendszerében.
A Project AWARE alapítvány küldetése, hogy megtartsa ezt a csodálatos világot a jövő generációjának is. Az alapítvány adományokat gyűjt a PADI búvároktól és a vízi világ rajongóitól világszerte és helyi pojekteket támogat. Az alapítvány felállított egy adománygyűjtő programot a nagy projektekre is, melyeket bárki támogathat. Szintén vannak komoly hosszútávú célkitűzések is, adatokat gyűjtenek tengereink jelenlegi helyzetéről. Buzdítjuk a búvárokat, hogy vegyenek részt a helyi rendezvényeken, mint amilyenek a CleanUp days (takarítási napok), felmérések stb, Az alapítvány támogatást és információkat nyújt mindehhez. Látogasd meg a projectaware.org-ot további információkért és a felhasznált támogatásokról szóló információkért.

Elég sok problémát okoz Magyarországon, hogy a minősítő kártyák későn érkeznek. Van erre bármilyen terv, hogy elháruljon ez a probléma?
Mike FilerMike Filer, Group Manager Operations válaszol:

A Minősítő Részleg határideje a PIC borítékok feldolgozására és kiküldésére a búvárnak, üzletnek vagy oktatónak nyolc munkanap. Ez nem tartalmazza a szállítási időt, mivel az nem esik a PADI befolyása alá. Azért, hogy a búvár azonnal megkaphassa a minősítő kártyát amíg a jelentkezést feldolgozzák, néhány évvel ezelőtt a PADI bevezette a laminálható ideiglenes PIC kártyát .Ez egy strapabíró kártya, melybe fénykép helyezhető. Szintén tartalmaz egy lezárható műanyag tasakot, melybe lelaminálva az ideiglenes kártyát, biztonságosan tárolható, amíg a plasztik kártya megérkezik. Ez az ideiglenes kártya 90 napig haszálható.

Az ötcsillagos búvárközpontoknak arra is lehetőségük van, hogy egy bizonyos számú kártya felett a PADI költségén gyorspostával küldjük ki a kártyákat. Erről további információt lehet megtudni, emaiben a Kelly.hawker@padi.com-on. A többi búvárközpontnak is megvan erre a lehetősége térítés ellenében.

Mondana pár szót a PADI EFR tanfolyamáról? Például miben különbözik ez a többitől, kinek ajánlják?
Suzanne Pleydell, képzés és oktatói továbbképzés csoport menedzsere válaszol


Az elsősegély nyújtó tanfolyam (EFR) széleskörű instrukciókat ad az elsősegélyről és az újraélesztésről a laikus segítőknek. A tanfolyam magában foglalja a nemzetközi sztenderdeket. Széleskörben elismert a világon, elfogadta az angol, az amerikai és az ausztrál kormány is. A program teljesítmény alapú, rugalmas és többféle tanulási stílusban elsajátítható, akár otthoni felkészüléssel is. Minőségi tréning anyagokkal támogatott, magában foglalja a DVD-t és a tanulói kézikönyvet is.
Az EFR tanfolyam tartalmazza az újraélesztést (CPR), a másodlagos segítséget (FIRST AID), a gyermekmentést.
A tanfolyam sajátja, hogy önbizalmat ad és pozitív megerősítésen alapul. Újító az előadásmódja is, de a legfontosabb a "D"-vel jelölt elem, amivel ABCD-vé bővül az elsősegélynyújtási alapismeret.
Az automatikus külső defibrillátor tréning benne van a CPR tréningben elentétben más rendszerekkel, melyek nem tanítják ennek az eszköznek a használatát, vagy csak külön tanfolyamon. A korai defibrillálás egy igen fontos láncszem a túlélésben- minden percben, amit késik, a túlélési esély 10 százalékkal csökken. A szívbénulás az egyik vezető halálozási ok a fejlett országokban, ezért ez a tanfolyam egyre szükségesebb és népszerűbb. Egyre több országban jelennek meg nyilvános helyen a defibrillátorok, mint például állomásokon, repülőtereken, bevásárlóközpontokban.

Ha valaki PADI búvár szeretne lenni, mit tegyen?
Samantha Kirby, Egyiptom, Kelet- Európa, Wales és Skócia regionális menedzsere válaszol:

A www.Padi.com-on található Dive Center kereső segítségével bárki megtalálhatja a hozzá legközelebb eső PADI búvárközpontot és jelentkezhet a PADI Open Water vagy PADI Scuba Diver tanfolyamra. Általában azonnal elkezdhetik a tanfolyamot, a PADI kézikönyv és DVD hazavitelével otthon. A búvárközpont ezután további információkkal szolgál az uszodai és nyíltvízi képzésről. A PADI weboldala nemrég kapott új arculatot.

Az új oldal fordítása folyamatban van különbörő nyelvekre, köztük magyarra is, mely 2006 végén vagy 2007 elején jelenik majd meg. Látogasd meg te is a www.padi.com -ot ahol rengeteg új termék található, beleértve az új magyar nyelvű kiadványokat is.

Kapcsolódó anyagok: A búvárok az új PADI/National Geographic tanfolyammal ismerkednek , Világok harca - a búvárrendszerek
Kapcsolódó írásaink:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Merülőhelyek

Tobia Hamra

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágnagy rája teknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés