»» ««

Kína is repülőgéphordozót süllyesztene

Külföld
2006. április 7.

Ázsia legnagyobb mesterséges zátonya lehetne az orosz építésű Minszk, ha tényleg elsüllyesztenék Hong Kong közelében.

A dél-kínai Senzen városban állomásozó, élményparkká alakított 40,000 tonnás hadihajót sikertelenül próbálták eladni az év elején, ezután vetette fel a gondolatot Charlie Frew. ő azt javasolta, hogy mostani helyétől 10 kilométerre vontassák el a 271 méteres monstrumot, és süllyesszék el két sziget között. Véleménye szerint Hong Kong egész keleti részére jó hatással lenne, növekedne a halállomány az új élőhelynek köszönhetően. Frew felkérte a hivatalokat a terv támogatására.

Az 1975-ös építésű hajó 32 repülőgépet tudott szállítani, ám egy 1993-as baleset után leszerelték. Később eladták a senzeni cégnek, aki Minsk World néven alakított ki körülötte élményparkot. A cég csődbe ment, ezért megpróbálták elárverezni a hajót, ám még a 128 millió jüan (16 millió dollár) kikiáltási árat sem adták meg érte. Frew állítja, rendkívül jó hatással lenne a tengerre ez a roncs: "Ez lenne a legnagyobb elsüllyesztett hajó az egész régióban. A Minszk több jót tudna tenni a mélységben, mint a felszínen valaha is tudott."

[ mosnews.com ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Siyul Kebira

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

Mares Trilastic 5-4-3 Lady 6-os

Ár: 35.000 Ft.

Látogasd meg angol nyelvű oldalunkat, lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.


Powered by babelrabbit engine © 2004-2019 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés