»» ««

Júniusra tervezik a repülőgéphordozó elsüllyesztését

Külföld
2004. december 13.

Környezetvédelmi aggályok nem tették lehetővé, hogy az amerikai haditengerészet a tavalyi év folyamán elsüllyessze a hadrendből kivont USS Oriskany repülőgéphordozót a Mexikói-öbölben, ám úgy tűnik, jövő év június 25-én sor kerülhet erre.

A hajó érkezése június 18-ra várható a texasi Corpus Christiből Pensacolába, ahol a szennyező és a búvárkodás szempontjából veszélyes anyagokat és részeket eltávolították. A leszerelt dolgok között van a repülőgéphordozó fa repülőfedélzete, ami több, mint 300 kilónyi, rákkeltő hatású vegyi anyagot tartalmazott.

A hajó Pensacola kikötőjében marad addig, amíg a végső előkészületek megtörténnek az elsüllyesztés előtt, a hadsereg képviselői pedig tovább egyeztetnek a környezetvédelem területén illetékes szervekkel, hogy megkapják a szükséges engedélyeket.

A 888 láb (271 méter) hosszúságú repülőgéphordozó 1945-ben New Yorkban épült és részt vett a koreai valamint a vietnami háborúban is. Elsüllyesztése esetén ez lesz a legnagyobb mesterséges zátony. A haditengerészet azért választotta Pensacolát a Texas, Missisippi, Georgia és Dél-Karolina által ajánlott helyszínekkel szemben, mert a város szorosan kötődik a haditengerészeti repülés történetéhez. A pensacolai haditengerészeti repülő bázis a haditengerészet első ilyen bázisa volt, és pilóták ezreit képezték itt ki fennállásának 90 éve alatt.
Kapcsolódó link: USS Oriskany infók, képek , Oriskany emlékoldal sok képpel

[ CDNN ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Dibba´s Rock

United Arab Emirates

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 15m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

Mares Trilastic 5-4-3 Lady 6-os

Ár: 35.000 Ft.

Látogasd meg angol nyelvű oldalunkat, lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.


Powered by babelrabbit engine © 2004-2019 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés