»» ««

Három nap után élve találták meg a búvárt

Külföld

Az új-zélandi férfi keresését akkor kezdték el, amikor eltűnt egy merülés során Wellington közelében.

A nehéz időjárási körülmények nehezítették a mentést, de a 38 éves Robert Hewitt túlélte a kalandot, és eszméleténél volt, amikor rátaláltak. Szervezete dehidratálódott és a búvár orvosi ellátásra szorult. Családja természetesen kitörő örömmel vette tudomásul a hírt. A férfi túlélésében szerepet játszhatott, hogy egykori haditengerészeti búvárként megfelelő állóképességgel rendelkezett, és meg tudta őrizni higgadtságát.

Később kiderült, a búvár rákot és tengeri sünt evett, így maradhatott életben. Ezzel együtt a rendőrség csodaként értékelte a megmenekülést a 75 órányi sodródás után, aminek végén 300 méterre a parttól találták meg őt.

Pár nappal később két japán búvárt Palaunál 30 órányi lebegést követően sikerült még élve kimenteni. Ez alatt 16 mérföldet tettek meg a vízen, így aztán igencsak szerencsésnek mondhatják magukat megmenekülésük miatt. A keresükre indulók között voltak a helyi búvárbázisok hajói is. A parti őrség szakértője szerint komoly hiba volt, hogy a búvároknál nem volt sem villogó jelzőfény, sem pedig tükör, így nehéz volt rájuk bukkanni a területet átfésülő repülőgépeknek.

[ CDNN ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Triget

Croatia (Hrvatska)

6/7 db alapján:érdekes(átlag: 3.9) átlagos nehézségű
max: 42m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléssziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben cápa

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés