»» ««

Hat órányi úszás a biztonságig

Külföld

Egy új-zélandi búvár meglehetősen fordulatos kalandot élhetett át.

Az 59 éves Ian Foden ehető kagylókért merült a víz alá, majd a felszínre érve azt látta, csónakjának horgonya leszakadt, és az elsodródott- benne ülő feleségével együtt. Bár a házaspár tagjai látták egymást, kiabálva próbáltak kapcsolatot teremteni, de a csónak vezetéséhez alig értő asszony nem volt képes a hullámos tengeren eljutni férjéig. (A szerk. megjegyzése: ilyen felszíni segítséggel nem sokra megy a búvár...) Így aztán a férfi ráébredt, csak magára számíthat, a kagylókkal teli zsákokat egy bójához rögzítette, eldobta ólomövét, és úszni kezdett az öt kilométerre levő partig.

Bár igen messze volt a biztonságos szárazföldtől, Ian Folden elmondása szerint nem érezte magát veszélyben. Úgy volt vele, hogy ez nem a megfelelő helyzet a bosszankodásra, inkább csak azon töprengett, van-e olyan kitartó, mint az a Robert Hewitt, akit 2006-ban három napos sodródás után mentettek ki. Közben Mrs Foden a telefonjával felvette a kapcsolatot a mentőegységekkel, akik a megpróbálták megtalálni a házaspár tagjait. Az egyik önkéntes kereső hajója a már szintet partot ér búvár közelében haladt éppen, amikor a csónak megfeneklett. A búvár, akinek a megmentésére indult a hajós, a jótettért cserébe az önkéntes segítségnyújtó csónakját is kiszabadította. Utána hazament, és legurított egy jó pofa sört.

A keresést irányító Maketu Volunteer Sea Rescue egységei két magánhajóval megtámogatva indultak a búvár keresésére, és már a legrosszabbra számítottak, ugyanis az időjárás egyre rosszabbra fordult. A szerencsésen megmenekült Ian Foden úszás közben pedig feleségéért aggódott, aki igyekezett hideg fejjel cselekedni, és őt is sikerült épségben megtalálni. A történet utolsó fordulata viszont az volt, hogy a bójához rögzített kagylókat emberi fogyasztásra alkalmatlanná nyilvánították a mérgezőanyag-tartalmuk miatt, így feleslegesen sodródott értük veszélybe a búvár.

[ stuff.co.nz ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Car Cemetery

United Arab Emirates

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 15m, látótáv: 4-10m

speedboat-os megközelítésroncs merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajok mesterséges élőhelynagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés