»» ««

Harry herceg búvárkiképzése

Egyéb

Az angol királyi családhoz kapcsolódó számos különféle hír közül az érdekesebbek közé tartozik az, hogy a Sandhurstben tanuló ifjú herceg karácsony előtt egy héttel társaival együtt Ciprusra utazott búvárkodni.

Ciprusra azért esett a választás, mert itt jó és biztonságos kiképzési lehetőségek adottak a kadétok számára. A 21 éves herceg és társai a sziget délkeleti részén található bázison állomásoztak.

Sandhurst kadétjai több kalandsportág közül választhatnak, kapcsolódóan az alapot jelentő katonai kiképzéshez. Harry herceg a víz alatti világ felfedezését választotta. A királyi ház szóvivője elmondta, hogy nem nyaralásról, hanem kiképzésről van szó.

A herceg családjában mindenesetre hagyománya van a búvárkodásnak. Édesapja, Károly maga is búvárkodik, 1974 óta a British Sub-Aqua Club (BSAC) elnöke - a posztot ráadásul apjától, Fülöp hercegtől vette át. Károly részt vett a VIII. Henrik zászlóshajójának, a Mary Rose roncsának feltárásában is. Ezek után nem meglepő, hogy Harry 17 évesen szülői engedéllyel végzett búvártanfolyamot. (A szerk. megjegyzése: elgondolkodtató, mekkora is lehet a több mint ezer tagszervezettel valamint trónörökös elnökkel büszkélkedő BSAC, és úgy általában a búvárkodás elfogadottsága a szigetországban...)

[ Divernet ]

Kapcsolódó írás:
460 év után újra a felszínen a Mary Rose horgonya

Kapcsolódó linkek:
British Sub-Aqua Club (BSAC)
Az angol királyi család
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Marsa Abu Dabab / Dugong Bay

Egypt, Red Sea

4/8 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.3) nehéz körülmények
max: 25m, látótáv: 10-25m , áramlás

parti merülésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág tengeri füves élőhelyteknős cápa egyéb tengeri emlős nagy rája

Búvárbazár

Scubapro R295 oktopusz

Ár: 15.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2021 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés