»» ««

Fotósverseny - újratöltve

Fotózás
3/3. oldal


 

A további kritériumok közé tartozik, hogy bárki nevezhet (mi, szervezők is, mert miért ne, a zsűritől függetlenek vagyunk, maximum díjazásban nem részesülhetünk), és nem zárjuk ki a máshol már nevezett, díjazott képeket se. Lehet utómunkázni: itt a határ az, hogy semmilyen jól látható elem, objektum, búvár, élőlény nem távolítható el a képről és nem helyezhető rá a képre. Fekete-fehér képek is nevezhetők bármelyik kategóriába. Ha lehet, ne küldjetek dupla expós képet. A képeken nem lehet vízjel, aláírás, név vagy azonosító. A hosszabb oldal pixelszámának 1800 és 3000 közé kell esnie, és mérete ne legyen nagyobb 4 MByte-nál.

Bár ellenőrizni nem nagyon lehet, azt szeretnénk, ha etikus módon készített felvételeket nevezne mindenki, amik készítése során nem veszélyeztette a fotós az élővilágot. Nagyon időszerű téma, hogy vigyázzunk mindarra, ami a víz alatt van, és ezt mindenképpen fontosnak tartjuk kiemelni. Reméljük, hogy ez mindannyiunk számára közös nevező!

A nevezés egyszerű. Ha már regisztráltál a divecenter.hu oldalon, lépj be, és töltsd fel a képeidet a versenygalériákba. Ha még nem regisztráltál, tedd meg, és nevezz. Kérjük, aki nevez, az adatainál adja meg a teljes nevét. A galériában anonimizálva lesznek láthatóak a fotók, és természetesen a zsűri sem fogja tudni, melyik képet ki nevezte.

A kép címadásánál javasoljuk az angol nyelv használatát, de magyar címmel is nevezhető bármi. Ha lehet, add meg azt is, hol készült a kép (elég az ország, illetve ha módodban áll, lehet pontosabban is behatárolni a készítés helyét). Például “Diver above the Wreck - Egypt, SS Thistlegorm" vagy “Alone in the Dark - Philippines, Anilao".

Mivel ad némi mozgásteret a nevezésnél, az a döntés született, hogy egy fotós a teljes versenyre összesen kilenc fotót nevezhet. Az eredeti elképzelés az volt, hogy egy kategóriába maximum két képet küldhet mindenki, és most is arra biztatjuk a résztvevőket, hogy így ossza meg a nevezését- és a kilencedik, plusz képet pedig küldheti bármelyik kategóriába. Ha egy-egy fotó plusz van valamelyik kategóriában, az természetesen megengedhető, de ha észleljük, hogy valaki egyetlen kategóriába küldi az összes (szélsőséges esetben kilenc) képét, felvesszük vele a kapcsolatot, és megkérjük a módosításra. Ezt megelőzendő, inkább igyekezzetek minden kategóriába nevezni.

Mivel a célunk az, hogy ezeket a képeket tényleg láthassa mindenki, valamennyi beküldött, a szabályoknak és a kiírásnak megfelelő fotót galériában tesszük közzé, nem csak a győzteseket.

A nevezés határideje: 2023. október 9.

Szeretnénk a versenyhez kapcsolódóan díjátadót rendezni, ami alkalmat teremthet egy olyan találkozóra, amit már régen hiányolunk. A legjobb fotókat káprázatos jutalmakban részesítjük: biztosan lesz például oklevél, csinos műanyag keretben. Vagy keret nélkül.

Ha bármi más is, szólunk időben (legkésőbb a díjkiosztón), de úgy véljük, mostanság éppenséggel nem az határozza meg egy magyar búvárfotós verseny rangját, mit lehet ott nyerni. Maga a tény, az, hogy újból lesz ilyen, reményeink szerint önmagában megfelelő inspiráció. Aki úgy gondolja, támogatóként szívesen mellénk állna, keressen minket. Értelemszerűen nem a szervezőket kell támogatni-  köszönjük, mi megvagyunk, és eddig is jórészt kedvtelésből, lelkesedésből, önkéntesként vett részt mindenki a szervezésben. Ám ha a fotósoknak ajánlana fel valaki díjat, merülést, ajándékutalványt vagy hasonlót, azt a nevükben is nagyon szívesen fogadjuk.

Szerintem elég meggyőzőek voltunk: ne maradjatok ki a jóból, ne maradjatok le a lehetőségről, hogy megmutathassuk legjobb víz alatti képeinket. Ha kérdésetek, javaslatotok, felajánlásotok van, keressetek minket bátran!

A NOHMALVAF verseny oldalán találjátok a további részleteket, a nevezési felületet
 

Kapcsolódó írásaink:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 2. elche 2023 aug 25. 09:26  
Nos, annyira nem. És nem is volt 100 százalékos az egyetértés abban, jó-e.:)
 1. Darth-Digilog 2023 aug 24. 21:46  
A név kimondottan tetszik! Sokat gondolkodtatok rajta? :-)

Merülőhelyek

Nelivaru Haa

Maldives

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 28m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelynagy rája mantarája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés