»» ««

Fotósverseny - újratöltve

Fotózás
1/3. oldal

Nagykorú lett a DC, és ez az alkalom kapóra jön, hogy egy régi hagyományt felélesszünk.

Ahogy változik a világ, mi is változunk vele. Csak épp a trendek fel- majd eltűnése lett gyorsabb ütemű. Sebaj, most ez van, alkalmazkodunk a helyzethez, mert nem tehetünk mást. Ehhez hasonló, bölcs és örökérvényű megállapításokból akad bőven, de úgy döntöttünk, más módon nézünk szembe a kihívásokkal. Hiszen itt vagyunk, ezért ismét beleállunk egy ptojektbe, és számítunk rátok- tényleg mindannyiótokra.

A divecenter.hu ma nem ugyanazt jelenti, mint pár éve. Az viszont örömmel tölt el minket, amikor ennyi év távlatából is eljut hozzánk pár dicsérő szó, esetleg egy kis nosztalgiázás a régi szép időkről. Vagy a jó kis búvárfotós versenyekről, amelyek hosszú időn át mozgásban tartották a magyar víz alatti fotós közösséget- no meg azokat, akik egyszerűen csak kíváncsiak voltak a jó fotókra.

A legutóbbi ilyen beszélgetés után felmerült egy gondolat: miért ne tehetnénk valamit, újra? Hát belevágunk. És azért tesszük, mert megtehetjük: van technikai háttér és tapasztalat, vannak búvárfotósok, és lezárások ide vagy oda, bizonyára sok fotó született az elmúlt években is. Mutassuk meg ezeket egymásnak! Több, mint 18 éve, egy ki tudja milyen őszi napon indult útjára az oldal, és mi ezzel ünnepeljük kicsit magunkat, az eltelt időt, a búvárkodást, a víz alatti fotózást, no meg a barátságot, a közösséget. Megszületett hát a dallamos nevű NOHMALVAF (Ne Okoskodj, Hanem Mutasd a Legjobb Víz Alatti Fotóidat!) verseny ötlete.

A szabályokat illetően arra törekedtünk, hogy legyen letisztult minden. Tehát nincsenek külön választva nagy- és kisgépesek, nincs külön édesvíz kategória, és nem akartunk azzal sem felesleges vitákat gerjeszteni, hogy ki "amatőr" és ki "profi" víz alatti fotós. Amúgy sincs túl sok aktív magyar búvárfotós, ezért nincs meghatározva időkorlát sem a nevezésnél, küldhető akármikor készült kép.

Komolyan, őszintén biztatunk és kérünk mindenkit, küldjön képet, nevezzen. Ez a hiánypótló búvárfotós verseny búvárfotósként jelentős részben rólunk és nekünk szól, mi tehetjük érdekessé és rangossá. Kapcsolódjatok tehát be, lássuk egymás legjobb víz alatti fotóit. A fotókra kíváncsi közönség természetesen ugyanolyan fontos a számunkra, és nyilván nekik akkor lesz igazán érdekes a verseny, ha sok fotót nézhetnek meg. A képek emlékeket idézhetnek, kedvet csinálhatnak utazásokhoz, vagy egyszerűen gyönyörködhetünk bennük- minél több a nevező, minél változatosabb a mezőny, annál jobb. Nincs külön kategória a hazai vizekben készült fotóknak, ám természetesen örülünk neki, ha ott készített alkotások is lesznek a mezőnyben.

Annak érdekében, hogy valóban mindenki számára nyitott legyen a verseny, nincs részvételi díj, a nevezés teljesen ingyenes!



Az írás a következő oldalon folytatódik!


Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 2. elche 2023 aug 25. 09:26  
Nos, annyira nem. És nem is volt 100 százalékos az egyetértés abban, jó-e.:)
 1. Darth-Digilog 2023 aug 24. 21:46  
A név kimondottan tetszik! Sokat gondolkodtatok rajta? :-)

Merülőhelyek

The Island

Egypt, Red Sea

4/6 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 19m, látótáv: 10-25m , áramlás

parti merülészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés