»» ««

Víz alatti diplomaosztó katonai búvároknak

Külföld

A harci búvártanfolyam elvégzése fontos mérföldkő azok számára, akik a szingapúri haditengerészet elit tengerészeti búváregységének tagjai szeretnének lenni.

A diplomaosztó ceremóniák minden esetben olyan pillanatok, amelyekkel megünneplik, hogy egy csoport sikeresen teljesítette a gyakran szigorú fizikai vagy egyéb feladatokat. Az elit katonai egységek esetében ezek az események általában egy különösen megerőltető kiképzési program befejezését követik, és nagy büszkeséggel töltik el azokat, akik sikeresen teljesítik a vizsgát, és gyakran jelentős pompával és ceremóniával ünneplik az eseményt.

Ilyen volt például a szingapúri haditengerészet harci búvártanfolyamát sikeresen elvégző gyakornokok egy csoportjának a búvármedence alján tartott diplomaosztó ünnepség, ahol mindenki teljes búvárfelszerelésben volt. Mintha az "Aquaman" filmből vették volna elő, az egyik különösen diadalmas ponton az egyik személy elkapott egy valódi szigonyt, amely a tengerészeti különleges műveleti egységekhez világszerte - köztük az amerikai haditengerészet SEAL-jeihez - kapcsolódó gyakori szimbólum, és amelyet felülről dobtak a medencébe.

A fenti videón látható ünnepségre 2018-ban került sor, és a harci búvártanfolyam 39. iterációját elvégző egyének diplomázását jelentette. A búvármedence, amely négy méter mély, a Szingapúri Köztársaság fegyveres erőinek (SAF) Sembawang táborában található az ország északi részén. A medencét kifejezetten úgy alakították ki, hogy a csoportok láthassák, mi történik a víz alatt, az egyik oldalán nagy ablakokkal, és az ország elit tengerészeti búváregységéhez (NDU) beosztott személyzet képességeinek nyilvános bemutatóira is használják.

A harci búvártanfolyamon részt vevő személyek öt speciális vizsgát tesznek le, amelyeket "vétóknak" neveznek, és amelyeken kötelezően át kell menniük.

Meg kell mutatniuk, hogy képesek:

Két kilométert úszni legfeljebb 50 perc alatt.
Futni hat kilométert 27 perc alatt vagy annál rövidebb idő alatt.
Meg kell felelniük a búvár fittségi teszten, amely a következőkből áll: 500 méter úszás 12 percen belül, 52 fekvőtámasz legfeljebb két perc alatt, 60 felülés két perc alatt vagy annál rövidebb idő alatt, kilenc felhúzás két perc alatt, és 2,4 kilométer futás 12 percen belül, ebben a sorrendben. Az úszás után és a futás előtt 10 perc pihenőidőt kapnak az edzők, a teszt többi része között pedig két perc pihenőidőt.

A "tengeri kör" háromszor 18 percen belül. Ez egyfajta akadálypálya, amely magában foglalja a hátúszást, a kötélre mászást, a mérleggerendán való átkelést, az öt méter magas toronyra való felemelkedést, majd onnan való leugrást, a hátúszás újabb szakaszát, majd a 750 méteres teljes táv lefutását.

Meg kell felelnie a SAF szabványos egyéni fizikai alkalmassági tesztjének követelményeinek, amely a különleges műveleti erők személyi állománya számára szigorúbb követelményeket támaszt. "Egy 22 évesnek 40 felülést kell végrehajtania, 242 cm fölé kell ugrania álló távolugrásban, 12 állcsúszást kell végrehajtania, 10,2 másodperc alatt kell teljesítenie a siklófutást, és 9 perc 15 másodperc alatt kell teljesítenie a 2,4 km-es futást" - írja a The Strait Times című szingapúri újság.

"Kemény 6 hónap volt ezeknek a gyakornokoknak, hogy civilből haditengerészeti búvárrá váljanak, miután idén márciusban felvették őket a Haditengerészeti Búvár Egységhez" - mondta Sng Meng Wah alezredes, az NDU búváriskolájának akkori vezetője egy nyilatkozatban a harci búvártanfolyam 39. osztályának 2018-as diplomázását követően. "Nemcsak megtanultak nyílt és zárt légkörű légzőkészülékekkel merülni, hanem eközben fizikailag is erősebbek és mentálisan is keményebbek lettek, felkészülve arra, hogy abban a zord környezetben dolgozhassanak, amelyben mi, búvárok dolgozunk."

"Ez a víz alatti parádé jelzi a tengerészbúvárként megtett útjuk kezdetét, és bemutatja a szüleiknek azokat a búvárképességeket, amelyeket mindegyikük megtanult a búváriskolai képzés során" - folytatta. "Minden jót kívánok nekik, amikor folytatják a nemzeti szolgálatukat az NDU különböző műveleti egységeiben."

Az a 39. osztály, de milyen volt az első? Nos, erről mesél két veterán az alábbi videóban:

A harci búvártanfolyamot elvégzők és az NDU-hoz csatlakozók különböző további különleges műveleti és egyéb továbbképző tanfolyamokon vesznek részt. Az NDU személyzete rutinszerűen külföldi különleges műveletekkel és más elit erőkkel, köztük az amerikai haditengerészet SEAL-jeivel, az amerikai hadsereg különleges erőinek katonáival és az amerikai tengerészgyalogság felderítő egységeivel is együtt gyakorol.

[ thedrive.com ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Anga Faru /Shark Nursery

Maldives

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés