»» ««

Per indult a delfinvadászat betiltásáért Japánban

Környezetvédelem
2019. március 13.

Az aktivisták a múlt héten nyújtották be eddig példa nélküli keresetüket, amelyben azt kérték, hogy vonják vissza a Taidzsi kikötőjében horgonyzó hajóknak adott halászengedélyt.

Az ország nyugati részén, Honsú szigetén található kisváros halászai évente több száz tengeri emlőst, főként Risso-delfineket ölnek meg a hat hónapig tartó vadászidényben.

A japán halászok egy kis öbölbe terelik a delfineket. Hajóikkal szándékosan nekiütköznek a tengeri emlősöknek, amelyek így elveszítik tájékozódó képességüket. A félelemmel menekülő állatok sokszor összezúzzák magukat a sziklákon vagy a hálókban fennakadva megfulladnak, míg a többieket brutálisan lemészárolják.

A kegyetlen hagyománnyal egy 2009-ben bemutatott dokumentumfilm, Az öböl (The Cove) ismertette meg a világot. A hatalmas nemzetközi felzúdulást keltő alkotást később Oscar-díjjal jutalmazták.

Az egyik ügyvéd szerint ez az első jogi eljárás a taidzsi delfinvadászat betiltásáért. A környezetvédők azzal érvelnek, hogy a kegyetlen vadászati módszer sérti a japán állatvédelmi törvényt.

"Sok japán azt hiszi, hogy a delfinek halak, és hibásan úgy gondolják, hogy nem vonatkozik rájuk ez a jogszabály" – magyarázta Jabuki Ren, egy helyi környezetvédelmi civil szervezet vezetője, aki egy taidzsi lakossal együtt nyújtotta be a panaszt.

[ Delta ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Anga Faru /Shark Nursery

Maldives

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa

Búvárbazár

Ólom eladó

Ár: 1.300 Ft.

Látogasd meg angol nyelvű oldalunkat, lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.


Powered by babelrabbit engine © 2004-2019 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés