»» ««

Zátonyrombolás Dahabban

Vörös-tenger

Két híres merülőhelyen is károkat okozott egy hajó balesete.

A Sinai-félsziget déli részén néhány nemzetközileg is jól ismert zátony környékén okozott kárt szerda este 120 méter hosszú, nem egyiptomi zászló alatt hajózó teherhajó, a Sea Lord, ami eredeti útvonalától eltért, és horgonyát a zátonyra engedte le. Az egyiptomi állami környezetvédelmi alap szerint az érintett helyek Dahab közetének híres pontjai, a Blue Hole és a Canyon.

A hatóság azonnal jelezte az egyiptomi haditengerészet és a parti őrség számára, hogy lépjenek fel a károkat okozó hajóval szemben, ami a jordániai Aqaba kikötőjéből érkezett. Csütörtökön még nem lehetett tudni, hogy a hajó műszaki hibája miatt sodródott a zátony közelébe, vagy kifejezetten ott terveztek lehorgonyozni. Az egyiptomi törvények értelmében a korallzátonyok mellett tilos a horgonyzás, éppen azért, mert ennek súlyos következményei lehetnek az élőhelyekre.

Egy, a környezetvédelmi alapnál dolgozó külföldi felteszi azt a kérdést, miért nem kapott segítséget ez a nemzetközi vizeken sodródó hajó, hogy volt lehetséges megközelítenie az egyiptomi partokat úgy, hogy a haditengerészet nem ellenőrizte, mit keres ott és mik a kapitány szándékai? A hatóságok a baleset után elkezdték felmérni a korallzátonyokon okozott károkat.

Későbbi jelentések szerint a hajó a Canyon közelében volt, tehát a Blue Hole szinte biztosan nem érintett, és a Canyonnál sem találtak egyelőre korallrombolást. Ám a baleset természetesen így is kérdéseket vet fel, mert ha mégis elszabadult volna a part közelében levő hajó, nagy kárt okozhatott volna.

[ Ahram ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Egyiptom, Vörös-tenger-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tobia Island (Sandy Island)

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilág tengeri füves élőhelynagy rája teknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

Ratio computers O2 analizátor

Ár: 49.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2022 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés