»» ««

Krk 2009 - az eredmények

Fotózás
3/5. oldal


Kiss Gábor zsűritagunk szöveges értékelése:

09.sz. (Darth-Digilog) versenyző (DSLR) Egyértelműen a legerősebb portfólió, minőségi nagylátószögű és makró fevételekkel. Szerintem a verseny legjobb fotója a barlangi modelles kép. Kár, hogy az alul jobb oldalon bezavaró világos résztől nem szabadult meg egy frappáns vágással, nem lett volna kárára a kompozíciónak sem! A 16-os fotó így vágatlanul elvérzett, pedig jó vágással akár a Best of Tournament dobogóján végezhetett volna. A lila belógó részek és a középre belökött kompozíció szöges ellentétben áll a kép többi kitűnő tulajdonságával. Nagy kár érte!

06.sz. (Balage) versenyző (DSLR) A 32-es sz képe igazán jól sikerült. Jó témaválasztás, kitűnő brillancia, remek kompozíció- létezik azonban egy olyan enyhe megvágás, amelynél még nagyobb hangsúlyt kapna a szem és az előtérben lévő életlen területek is lecsökkennének. Ennek ellenére nálam a Best of Tournamentben dobogóra került. Szívesen láttam volna a portfólióban legalább egy nagy látószögű fotót.

05.sz (RK853) versenyző (DSLR) A 11-es kép a kishalról igényelt volna egy erősebb megvágást. Úgy nagyobb hangsúlyt kapott volna a portré és a kompozíción is segített volna. Nagyságrendekkel többet ért volna a kép! Ezzel szöges ellentétben áll viszont a csikóhal, a 22-es kép, ami túl szűkre sikerült bal oldalon és fenn. Ezen kívül jó lett volna egy nagy látószögű felvételt is látni a portfólióban.

10.sz. (Sharky) versenyző (kompakt) Nagyon dicséretesen helyt állt kompakt gépével a versenyző! Nálam megelőzte három DSLR-es társát is! 14 számú képét -a hajót- külön kiemelném! Csikóhalas kompozíciója is kitűnő! A tengeri csillagon egy kis vágás sokat segített volna.

4.sz (atko) versenyző (DSLR) Az átlagosnál nem jobb képekkel nem lehet az átlagosnál jobb eredményt elérni. Érdemes összehasonlítanod eredményeidet versenyző társaidéival és ha levonod a tanulságot, jövőre profitálhatsz belőle.

1.sz. (Kékbálna) versenyző (kompakt) Legjobban a 15 és a 05 számú képeid sikerültek. A 31 és 47 számú képeid nem csak kompozíció tekintetében hibásak, de a megvilágításuk sem kielégítő. Ezzel együtt úgy érzem, helyt álltál kompakt gépeddel.

7.sz (Bunny) versenyző (kompakt) Az öt halportré egy kicsit egysíkú portfóliót eredményez. Kompakt kameráddal így is kitettél magadért.

8.sz. (Zook) versenyző (DSLR) 17 számú képednél ha nincs az a zavaró uszadék a képben, dobogós lett volna. (Csináld meg Photoshoppal és tedd otthon a falra, nagyon szép!) A 37 számú képed felüdülés nagy látószögű témában. A 43 számú kép volt az, ami nagyon lerontotta nálam a válogatásod értékét de a 04 számú képed sem vitézkedik. (Zavaros a kép, ráadásul nem jó síkban tartottad a gépet!)

3.sz. (2twins) versenyző (DSLR) A 35 számú képedben találtam egyedül fantáziát. Az első három képednek egyszerűen nincs fő témája, inkább csak olyan elkattintott víz alatti kis emlékképek.

2.sz (inka) versenyző (kompakt) Sajnos mind az öt képed túlexponált. De a monitorod kalibrálásában is hiba lehet. Feltétlen folytasd a fotózást! De fordíts több figyelmet a kompozícióra! (10, 27 és 42 számú képek!) A 27 számú képedet Photoshopban, az engedélyezett munkálatokkal nagyon jól meg lehetett csinálni. (Nálam kompakt kategóriában dobogóra került volna.)

Az írás a következő lapon folytatódik!


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 96. pygmy 2009 nov 10. 08:32  
talán épp ezért... :P
 95. aron5 2009 nov 10. 08:28  
hja... amennyi versenyen voltál, mind így volt. :)))
 94. pygmy 2009 nov 10. 07:58  
na ebből van kevés:)
 93. Garfield33 2009 nov 09. 22:37  
Na olvasd csak el mégegyszer a 88-at...
 92. elche 2009 nov 09. 22:36  
Kérdezd DD-t és divefotót, lehetséges-e modellkedni egy másik fotósnak...
A további 91 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Rovinj, San Giovanni

Croatia (Hrvatska)

3/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.5) könnyű körülmények
max: 28m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

speedboat-os megközelítésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés