»» ««

Krk 2009 - az eredmények

Fotózás
5/5. oldal


Selmeczi Dániel zsűritagunk szöveges értékelése:

01. (Kékbálna) Jó kis sorozat, a szerző megfelelően változatos képeket és formákat válogatott össze, az egyik kedvenc képem a versenyről a fonalcsiga. Egyetlen negatívum a sorozatban az életlen csikóhal portré, ami ha éles lenne, akkor komolyan felvehette volna a DSLR-t használókkal a versenyt!

09. (Darth-Digilog) A fotós nagyon színesen és változatosan mutatja be az Adria élővilágát. Makró, nagylátószögű, modell képekkel. Kimelkedő kép a barlang, mind kompozicióilag, technikailag és megvalósitásban!

06. (Balage) Jó képeket látunk, de az nyilvánvaló, hogy a szerző kedvenc témája a makró fényképezés! Jó lett volna látni egy nagylátószögű fényképet is a kollekcióban. Kicsit sok a "szem" a sorozatban, lehetett volna változatosabb és más kompozíciókban.

05. (RK853) Érdekes képeket látunk, jobbakat és kevésbé jó képeket. Látszik, hogy a fotós megfelelő technikával rendelkezik és már néhány képnél érzi, hogy mi is a helyes "irány". A csikóhal porté nagyon jó, mintha a széllel szemben vágtázna. Kicsit talán lehetett volna tágabb. A másik véglet a leopárd csiga és a nyálkáshal amelyek mind kompozicióilag, mind témailag elmaradnak a többi képtől. Jó lett volna nagylátóval készült kép is!

08. (Zook) Különleges látásmódban és változatos sorozatot mutat be a szerző. A nagylátó képek lehetnének jobbak. Zavaró a csikóhal elé belógó növényzet illetve számomra jobb lett volna ha az egész éles, élesebb. Érdekes és ritka felvétel a hasadtlábú rák (leptomysis) ami igen kicsi, 1-1.5 cm.

03. (2twins) Nagylátó képek vannak hangsúlyban, amik igen egysíkúak és nem túl sokatmondóak. A csikóhal rosszul világított és nem túl érdekes pozícióban ábrázolja a szerző. Számomra a verseny legérdekesebb képe a legyezőféreg részlet, egy kicsit javítva a kompozíción és a háttéren nyerő kép lehetne, gratulálok!

10. (Sharky) Jó látásmódja és kompozícóérzéke van fotósnak! A technikát viszont meg kell tanulni használni, szinte az összes kép rosszul van világítva. Nézzük a csikóhalat, álló kép mégis az egyetlen vaku a kép (gép) bal oldalára kerül, ezzel egy félig, vagyis rosszul megvilágított képet kapunk. Ilyen esetben helyezzük a vakut a gép fölé!

07. (Bunny) Technikaliag jó képek, lehetne jobb kompzícióilag vagy akár izgalmasabban bemutatni a témákat, de ahogy ezt az öt képet nézem olyan mintha egy halhatározót néznék, és így mint kollekciót nehéz értékelni!

02. (inka) Sajnos minden kép túlexponált és nagyon nagyon hiányzik a megvilágítás a képekről. Próbáljuk megtartani az eredeti képarányokat, az ettől való eltérés ritkán hoz jó eredményt!

04. (atko) Nem is tudom, bocs tudom, hogy nem így van, de pár képnél (1,2,5) úgy érzem mintha montázs lenne. Fura világítás, életszerűtlen helyzetek. Próbálj a homogén a témától elütő háttérre törekedni! Maradj meg az eredeti képarányoknál. Viszont a legszebb csőféreg részlet a versenyben!

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3 4 5

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 96. pygmy 2009 nov 10. 08:32  
talán épp ezért... :P
 95. aron5 2009 nov 10. 08:28  
hja... amennyi versenyen voltál, mind így volt. :)))
 94. pygmy 2009 nov 10. 07:58  
na ebből van kevés:)
 93. Garfield33 2009 nov 09. 22:37  
Na olvasd csak el mégegyszer a 88-at...
 92. elche 2009 nov 09. 22:36  
Kérdezd DD-t és divefotót, lehetséges-e modellkedni egy másik fotósnak...
A további 91 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Gubal Island - Wreck

Egypt, Red Sea

10/14 db alapján:érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 15m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítésroncs merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhelylegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés