»» ««

Legyél PADI Oktató!

(Hirdetés)
3/3. oldal


Egy Oktató két igen fontos ponton több, mint egy Segédoktató. A legfontosabb ezek közül az, hogy amíg a Merülésvezető és a Segédoktató is az oktatás során különböző szinten bár, de segédkezik, addig egy Oktató teljesen önálló, az egész oktatásért felelős. Ide tartozik a második fontos különbség, hogy az Oktató már vizsgáztat is, tehát neki a feladata eldönteni, hogy a tanuló elsajátította-e a teljesítmény követelményeket, és megkaphatja a minősítést, vagy sem. Emellett neki a búvároktatáson kívül egyéb, kevésbé a tényleges búvár tevékenységgel kapcsolatos feladatokat is el kell látnia, meg kell ismernie.
Természetesen jogosítványai is nőnek, hiszen a kezdő, haladó, mentőbúvári és a Merülésvezetői tanfolyamok megtartására és vizsgáztatására is jogosult, illetve számára már elérhető az összes Specialitás oktatói minősítés.
Egy OWSI vagyis egy nagybetűs Oktató önálló, független tagja a hivatásos búvár társadalomnak, aki természetesen minden segítséget megkap a rendszertől, és dolgozhat együtt más oktatókkal más vezetése alatt, de a saját és hozzá tartozó Merülésvezető(k) és Segédoktató(k) tevékenységét önállóan is koordinálni képes Vezető.

Az OWSI vagyis az Oktatói tanfolyamon a résztvevők az előadásokból megtanulják, hogyan lássák el ezeket a feladatokat jól, és biztonságosan. Megtanulják, hogyan kell a vizsgákat megtartani, értékelni, hogyan kell egy búváriskolát vezetni, hogyan kell annak mint "papír" mint szakmai, mint szervezési részét megoldani, hogyan irányítsa az iskolához tartozó hivatásos búvárokat, üzletileg hogy építse fel, satöbbi. Az Oktatói tanfolyam sikeres elsajátítása annyira fontos a PADI számára, hogy a tanfolyamot tartó Course Director (ő az Oktatókat képző Oktató) csak a tanfolyamot tarthatja, és felkészítheti a leendő Oktatókat a vizsgára, de nem vizsgáztathat.

Az Oktatók vizsgáztatására a PADI egy PADI alkalmazott vizsgabiztost küld, ide Magyarországra Angliából, és ez a független un. Examiner fogja levizsgáztatni az oktató jelölteket, és ő dönti el végül, ki az, aki alkalmas oktatónak, és ki az, akinek további tanulmányokra van még szüksége.

Hogy miként zajlik egy oktatói tanfolyam, és miként zajlik egy -egyébként több napos, igen komoly- oktató vizsga, erről szintén külön cikkben fogunk írni.

Az Oktatói szint tehát egy igen komoly állomás, ameddig szintén fontos lépcsőfokok vezetnek, mint a Merülésvezetői és a Segédoktatói szint. Természetesen van lehetőség tovább is lépni, hiszen valakinek képeznie kell a Segédoktatókat is, segédkeznie kell az Oktatók képzésében, sőt valakinek az Oktatóképzést is meg kell tartania. A PADI -mint minden rendszer- tehát bőséges teret enged a tudásvágyunk csillapítására a hivatásos búvárkodás nem könnyű, de szép és kihívásokkal bővelkedő ösvényén.


 

A cikk a PADI támogatásával készült, a benne szereplő PADI jogvédett képek a PADI írásos engedélyével kerültek felhasználásra. Ha érdekel a hivatásos búvárkodás, keresd fel a számodra legszimpatikusabb PADI búvárközpontot.

Kapcsolódó írásaink:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3

Merülőhelyek

Manta Point, Pulau Wai

Indonesia

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 9m, látótáv: 4-10m , driftes

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa mantarája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés