»» ««

Legyél PADI Oktató!

(Hirdetés)
2/3. oldal


A Segédoktatói szinten már Oktató képzés történik, itt oktatásra készít fel a rendszer. A tanfolyam egyik legfontosabb előre lépése a Merülésvezetőhöz képest, hogy megtanítja a résztvevők számára, hogyan tudják a tudásukat tökéletesen, és biztonságosan átadni mind víz alatt, mind víz felett. Egy Segédoktató már nem csak kisegít az oktatásban, hanem maga is oktat tudásfejlesztő elméleti illetve víz alatti modulokat is, de -és ez nagyon fontos- kizárólag Oktató (OWSI vagy magasabb) felügyelete mellett. Megtanulja a segédoktatói tanfolyam során hogyan kell megtartani egy előadást, hogyan kell bemutatni és számonkérni egy védett vizi gyakorlatot, és azt is, hogyan használja a Merülésvezetőket arra, hogy az Oktatói munkáját megkönnyítse és biztonságosabbá tegye. Egy Segédoktató - felügyelet alatt- oktathat ugyan, de nem vizsgáztathat.

A Segédoktató tehát nem csak a kiegészítő terheket veszi le egy Oktató válláról, hanem maga is aktívan részt vállal az oktatásban. A Segédoktató megtarthat specialitásokat is, néhányat rögtön a Segédoktatói minősítés megszerzésével, illetve lehetősége van Specialitás Oktatói képesítések megszerzésére is, ha azok nem járnak merüléssel (pl. felszerlés specialitás). A segédoktató már irányít is, hiszen az ő oktatását is segíthetik Merülésvezetők. A tanfolyam menetéről, a Segédoktató lehetőségeivel egy külön cikkben fogunk foglalkozni.

A hivatásos és az oktatói szintek következő állomása a Specialitás Oktatói szint, amely részben (nem minden specialitás) már a Segédoktatók számára is megnyílik. A specialitások oktatása független az alaptanfolyamok (tehát a Kezdő, Haladó és Mentőbúvári) oktatásától. Ahhoz, hogy egy Oktató specialitás tanfolyamot tarthasson (néhány kivételtől eltekintve), azokról egyenként külön minősítést kell kikérnie. Ezt a PADI keretein belül háromféle módon teheti meg. Ha már tapasztalt, legalább OWSI oktató (25 vagy több minősítést adott ki) és az adott specialitásból rutinja van, kikérheti önállóan a vonatkozó specialitás oktatói kártyát. Másik lehetőség (Segédoktatók számára az egyetlen), hogy elvégez egy specialitás oktatói tanfolyamot, végül van egy harmadik lehetőség is, ha az illető oktató saját specialitást talált ki, amit a PADI megvizsgált és oktatásra alkalmasnak minősít.
A Specialitás Oktatói szint tehát némileg párhuzamos tovább lépési lehetőség a Segédoktatói sőt az Oktatói szinttől is, hiszen az későbbiek során sem szerezhető meg automatikusan egy magasabb Oktatói szint elérésével. A specialitások nagy részek csak OWSI és magasabb szintek számára érhető el.

A következő oktatói szint a már említett, magyarra nem igazán fordított "Nyílt Vizi Búvár Oktatói", inkább használt nevén "Open Water Scuba Instructor" röviden OWSI vagy egyszerűen AZ Oktatói szint.

A Merülésvezetői tanfolyamon elsajátítottuk a búvárkodás elméleti és gyakorlati tudományát, megtanultuk, hogy másokért is felelősek vagyunk. A Segédoktatói szinten megtanultuk átadni a tudásunkat, előadást tartani, és víz alatti gyakorlatokat bemutatni, oktatni. Mi az hát, amit tanulhatunk még?

Az írás a következõ lapon folytatódik!


Merülőhelyek

Middle Reef

Egypt, Red Sea

3/7 db alapján:érdekes(átlag: 2.9) átlagos nehézségű
max: 27m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajoknagy rája teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés