»» ««

Öt éves a Búvártanoda

(Hirdetés)
2/2. oldal


Bérelhető felszerelések
Melyik tanfolyamot szereted leginkább oktatni?

Nehéz kérdés, mert mindegyik tanfolyamot izgalmas oktatni, mindegyiknek megvan a maga szépsége. Nagyon szeretem például a Rescue tanfolyamot, az egyik legjobb hangulatú kurzusunk szokott lenni. Erre a tanfolyamra már tapasztalattal rendelkező búvárok jönnek, így már nem kell annyira magukra figyelni, azaz sokkal jobban tudunk koncentrálni a feladatokra, ezért lesz olyan fesztelen az egész képzés. Természetesen nagy kihívás oktató jelölteket tanítani is, nagy felelőséggel jár, hogy rajtam is múlik a következő oktatói generáció képzettségének színvonala és elhivatottsága. Az oktatói vizsgán nem csak a hallgatóim vizsgáznak, általuk a vizsgabiztos képet kap az én elvégzett munkámról is. Sajnos egyre kevesebb időm van a kezdő tanfolyamok megtartására, pedig nagy élmény látni a gyors fejlődést az első uszodától a tanfolyam utolsó merüléséig.

Hogyan vészelitek át a téli uborkaszezont?
Szerencsére télen sem tétlenkedünk sokat. Ez az időszak nagyszerű lehetőséget teremt számunkra, hogy felkészüljünk a következő szezonra, emellett ilyenkor is mennek a tanfolyamok elméleti és uszodai részei. Persze mi is menekülünk olyankor a melegebb tájakra, ezért folyamatosan szervezünk búvártúrákat is. Nagy segítség még, hogy tartunk EFR elsősegély tanfolyamokat is, ami egyre népszerűbb azok körében is, akik nem szeretnének búvárkodni.

Felszerelés forgalmazás
Mi is ez az EFR tanfolyam, és hogy végezheti el az aki nem búvárkodik ?

A PADI EFR az Emergency First Response rövidítése, vagyis az elsősegélynyújtás tanfolyama. Ez nem csak búvároknak szól, hanem általános ismereteket ad a mindennapi életünkben sajnos bármikor előforduló vészhelyzetek kezelésére laikusoknak. A tanfolyamainkon elsajátítható a felnőtt és külön a gyermekek ellátására vonatkozó egyszerű, mégis életmentő tudás, kezdve a sérülések ellátásától vagy épp egy teljesen hétköznapi félrenyelés megoldásától az újraélesztésen át egészen a ma már egyre több középületben, sőt munkahelyen megtalálható automata defibrilláló készülékig. A tudás tökéletes elsajátításához nálunk megtalálható minden eszköz, ahogy említettem már a gyermek és felnőtt ambubabától az automata defibrilláló készülék oktatói típusáig. A mi tanulóink nem csak olvasnak róla, hanem élőben ki is próbálják ezek használatát, így egy éles helyzetben rutinosan fognak mozogni. Mivel ez a tudás tényleg mindenkinek hasznos, az élet minden területéről jönnek tanulók, van akit a munkahelye küld el kötelezően, de rengetegen jönnek önként, például édesanyák, akik szeretnének felkészülni arra, ha gyermekükkel, családtagukkal valami baleset történik.

Albumhoz klikk a képekre.
Szerinted mitől sikeres a Búvártanoda?
Úgy vélem, búváriskolánk sikerét elsősorban a búvárkodás iránti töretlen lelkesedésünknek köszönhetjük. Folyamatosan fejlesztjük a búvárközpontot és magunkat is, ennek része volt a már említett Course Directori tanfolyam is, de oktató kollégáim is folyamatosan sajátítanak el újabb és újabb készségeket. A mai napig nagy izgalommal készülünk fel minden tanfolyamra, túrára, vagy akár csupán egy merülésre is. Tanulóinkra soha nem úgy tekintettünk, mint csak tanulókra, a tanfolyamok és túrák során nagyon nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy számukra az egész egy nagy élmény legyen. Mialatt átadjuk a tudást, igyekszünk az egészet buliként felfogni, és számukra is azzá tenni a tanulás folyamatát. Egyszóval igyekszünk maximálisan megfelelni a tanulók igényeinek, célunk, hogy a tanulás közben mindenki érezze jól magát, beleértve persze magunkat is, hiszen ez összefügg... Egy kedvetlen, elfásult oktató képtelen jó hangulatot teremteni, szerencsére nem sok olyan nap van, mikor kényszerből mennénk csak be dolgozni.
Fontosnak tartom itt megjegyezni azt, hogy egyedül biztos nem ment volna. Hálás vagyok a nálunk dolgozó oktatóknak, illetve máshol tevékenykedő oktató kollégáknak is a segítségükért. Úgy gondolom, hogy manapság nem sokra viszi egyedül egy búvároktató. A kölcsön maszktól kezdve, a komolyabb problémák, illetve tapasztalatok megbeszéléséig szerintem nagy szerepe van a segítségnek. Természetesen tanulóinkat sem hagyhatom ki a köszönetből, hiszen nélkülük egy percig sem tudnánk folytatni tevékenységünket. Köszönjük nekik, hogy bizalmat szavaztak nekünk, mikor búváriskolát kerestek...

Mire vagytok a legbüszkébbek?
Nehéz kiemelni egyetlen egy dolgot, de ha mégis kellene, egyik oktatónk, Farkas Dóri a legeredményesebb PADI oktató lett Kelet-Európa és Oroszország régióban, ami igazi nemzetközi siker számunkra.

Következő tanfolyamaitok?
Az ún. hobbi búvárképzés folyamatos. Hivatásos vonalon május 25-én indul egy PADI oktatói tanfolyam a két napos felkészítő programmal, mikor is átismételjük a DM tanfolyam elméleti és gyakorlati részeit. Június 6-7-én végződik a vizsgával (és fergeteges bulival!), így aki sikeresen befejezi a tanfolyamot, nyáron már PADI oktatóként dolgozhat, részmunkaidőben akár a Búvártanodánál is!

Köszönjük a beszélgetést, remélem a 10 éves évfordulón ismét találkozunk!

A cikk a Búvártanoda támogatásával készült.

Búvártanoda 5* PADI IDC
1078 Budapest, Murányi utca 24.
Nyitvatartás: H-P 10-18 óráig
Tel: +36 1 322-56-42, +36/70 315-0000, +36/20 916-19-16
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Merülőhelyek

Ras Abu Soma

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.5) átlagos nehézségű
max: 40m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés