»» ««

Búvárverda: Peugeot 308SW

Egyéb
1/2. oldal

Év elején teszteltük a ferdehátú kivitelt, most megnéztük, mennyit hoz a plusz 22 centi és a kombi karosszéria, amivel több az SW.

A francia gyártó friss középkategóriás sorozata a 308, amit a szokásokhoz híven több kivitelben is gyártanak: ez esetben két verzióban vásárolható. A ferdehátú kivitelről írt tesztünket a sorozat nyitó cikkeként már olvashattátok, akkor többen jelezték, szép és sportos, de szerintük egy kombi jobban megfelel az igényeiknek.

Nézzük először búvárszemszögből, mit teljesít a kombi 308 ha terhet kell szállítani?
Csomagtartó
Teszt kellékeink a szokásokak, 15 literes acél búvárpalack és egy közepes búvártáska, megnézzük, hogyan és hány fér el belőlük. Az általunk tesztelt felszereltségben két pótülést is találunk, de ezeket a csomagteszthez kiszereltük.
A csomagtér nem meglepő módon igen méretes, kellemesen alacsony és nagy ajtónyílással rendelkezik, emellett még agyon is variálható. Alap kivitelben 570/674 (víztérfogat) literes a kalaptartó alatt, amit annak behúzásával a kényelem elvesztése nélkül tovább növelhetünk felfelé. Ha további helyre van szükség, a hátsó üléssor -ami egyébként három teljesen különálló és kivehető ülésből áll- előre-hátra mozgatható, így az utastér terhére tovább növelhetjük a csomagteret. Ha pedig ez sem elég, a hátsó sor háttámláját ráhajthatjuk az ülőlapra, vagy az egész ülést felhajthajtuk az első ülés mögé. Ha pedig garantáltan nem lesz rá szükség, ki is vehetjük utunk előtt, így 2149 literesre nő a mérete. Alap helyzetben is elfér kalaptartó nélkül három-négy búvárnyi felszerelés, de összenyitott hátsó résszel a 2 köbméterbe jöhetnek a haverok cuccai is.
A helykínálattal az utastérben sincs gond, a hátsó ülésen alaphelyzetében a 183 centimmel elfértem magam mögött. Amikor csak négyen utaznak a középső hátsó ülésből asztal varázsolható, de egyébként kis asztalkát az első ülések támláján is talál a hátsó utas. Az ülések kényelmesek, könyöklő, sokféle állítási lehetőség, multikormány, igényes mint ahogy az egész beltér is, a hatalmas üvegtető pedig tágassá, napossá teszi az autó belsejét- hátul ülők előnyben!

Műszerfal
Kellemes extrának
kiemelném a tesztautóból azt, ami nem is igazi extra, a kezelőszervek elhelyezését. Minden kézreesik, és jól kezelhető a tempomat és az audió kormányszerve is. Hasznos a tolatóradar, nem árt egy ilyen hosszú autónál, a kétzónás -hátul ülők számára is befúvókkal rendelkező- klíma bizony már tavasszal is jól jöhet. A hat sebességes váltóval elég alacsonyan tartható a fordulat, az mp3-mas és merevlemezes hifi pedig számomra új extra, felmásolhatjuk lemezeinket, így tuti nem maradunk zene nélkül ha otthon maradnak a CD-k. A csomagtérben a 12 voltos csatlakozó jól jön a hűtőtáskához, az asztalka és a beépített árnyékoló ad plusz komfortot a hátul ülőknek, míg a fényre sötétedő visszapillantó tükör vagy a tetősín ha kell, "életet menthet".
A tempomat sebességhatárolós is, amit én még praktikusabbnak is tartok, mint a hagyományos kizárólag sebességtartó elektronikát. Gyorsan ráérez az ember az előnyére, hogy nem kell mindig az órát nézni, mikor szaladt meg kicsit a ló. Megszaladni egyébként a 136 LE-s dízel motor könnyen megszaladhat, mert az utastér hihetetlen csendes, semmi menet- vagy motorzaj nincs, nem hallani, hogy 90 vagy 170 a sebességünk.
Autónk felszereltségéhez tartozik a gyári navigáció is, ami tartalmazza Magyaroszág térképét is. Meglehetősen okos, meg lehet adni uticélunkat pontosan (utca, házszám szerint), és alapvető POI (érdekességek) adatokkal is fel van töltve. Sajnos a térkép viszont nem valami friss, még a Balaton déli partján levő M7 szakasz sincs teljesen végig, pedig már a határig ér a pálya, de lehet csak a tesztautóban nem lett frissítve a térkép. A műholdakat azonnal megtalálja, szép éles képe van, és ügyesen ránagyít a térképre ha kell- ellenben magyarul nem tud. A beépített mobiltelefon kihangosító rendszer segítségével menet közben is biztonságosan tudunk beszélni.

Az írás a következõ lapon folytatódik!

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 24. Tigger 2009 ápr 11. 10:15  
Végülis, adhatnák ajándéknak a nyócmillás autóhoz, nem?:-D
 23. Kékbálna 2009 ápr 10. 23:15  
Tessék! Búvár cuccot évek alatt vásárlunk. A verdát meg csak úgy elkapkodjuk.
 22. Tigger 2009 ápr 10. 22:03  
A kismotor alapvető felszerelési cikk. Kár, hogy csak hármas sorszámmal gyártották!:-)
 21. Vanek 2009 ápr 10. 21:49  
Utazóágy, kismotor, egyéb táskák.
Na jó, babák is, de őket azért az utastérbe helyezzük, ha lehet :-)
 20. Luciferin 2009 ápr 10. 21:45  
Mi a babakocsi "egyéb kiegészítője"???
Csak nem a babára gondolsz???
:-)
A további 19 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Sha´ab Jibna

Sudan

3/4 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 45m, látótáv: 25m felett , áramlás

szafaris megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés