»» ««

A szökőár után öt nappal

Egyéb

Közel százezer áldozatról beszélnek már, a fertőzések, járványok távlati hatásait pedig csak találgatni lehet.

Az eltűntek között sajnos magyarokat is számon tartanak, többek között egy Srí Lankába búvárkodni indult nyolc fős csoportról sincs semmi hír. Azok a búvárok, akik a vízben élték át (és túl) az eseményeket, arról számoltak be, hogy az első sokk akkor érte őket, amikor 30 méteres mélység helyett egyik pillanatról a másikra 4 méteren találták magukat, majd újra 20 méterre zuhantak, a látótávolság nullára csökkent, és miután ezt átvészelték és a felszínen összeszedte őket a hajó, a parthoz érve azzal kellett szembesülniük, hogy nincs hol kikötni, mert a víz mindent elvitt. Félő, hogy sok búvártársunk nem úszta meg ilyen lelki sérüléssel a katasztrófát, és néhányukat talán soha nem is találják meg. Az érintett országok - ahol számos igen szegény ember vesztette el hozzátartózóit, vagyonkáját, munkáját - abban reménykedhetnek, hogy talán a nyugatról érkező segélyek javíthatnak valamit a helyzetükön átmenetileg. Mindeközben újabb földrengésektől és szökőároktól tartanak a régióban.

A bizonytalanságra jellemző, hogy még azt sem lehet tudni, az utazás előtt állók számára mit térít meg a biztosító, ha mégis inkább itthon maradnának. Ebben a helyzetben pedig teljesen érthető az óvatosság, és sokakban merül fel a jogos kérdés, miért is fizettetik meg a kötelező sztornóbiztosítást, ha pont az ilyen esetekben nem ér semmit.

[ Index, origo, CDNN, CNN ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Yongala Wreck

Australia

3/3 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 27m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajok mesterséges élőhelynagy rája teknős legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben mantarája

Búvárbazár

Mares Trilastic 5-4-3 Lady 6-os

Ár: 35.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2020 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés