»» ««

A jó, a jobb és a legjobbak

A búvárkodásról
2/4. oldal


Vörös-tenger

A részletezést a manapság már egyértelműen legnépszerűbb úticéllal kezdem. Nos, a 8,22-es átlag szép, de azért ezen belül van különbség a merülőhelyek megítélésében. A Vörös-tenger legjobb búvárúticélja olvasóink szerint a Brother-szigetek, 9 ponttal. A képzeletbeli dobogó második fokán Marsa Alam/Marsa Shagra kapott helyet, 8,67 ponttal, még a szafarikat is megelőzve. Úticélként viszont 5,55 pont jutott csak ennek a helynek, tehát a szavazók szerint a környék búvárkodni kitűnő, de nem merülő családtagokat ne ide vigyen senki kikapcsolódni. A legjobb merülések tekintetében Sharm El Sheiknek jutott a harmadik hely, 8,53 ponttal.

Hurghadát a Vörös-tenger átlagánál valamivel gyengébbre, 7,68 pontra értékeltétek, de a népszerűségére jellemző, hogy a szavazók több mint fele járt már itt. Szemezgetve még az érdekességekből, Dahab 8,12 pontot kapott, Jordánia 7,4-et, a szafariknál pedig a minél délebbi, annál jobb elv fedezhető fel: az északi szafari 8,04 pontos, a déli 8,33, a mélydéli 8,44. Úticélként Sharm, Dahab, Hurghada egyaránt 6,5 pont körül teljesített, Jordánia ebből a szempontból jobban tetszett az utazóknak, 6,89-ra értékelték. Ár/érték arányt tekintve a Brothers és Hurghada lett a legjobb, mint az a cikk első részének összesített eredményeiből kiderül. Jordánia is jól szerepelt ezen a téren, persze ez inkább már csak a múltbéli helyzetet tükrözi, hiszen nincsenek már azok a jó kis nyomott árú utak.

Összességében a szavazók nagyon szeretik a Vörös-tenger merüléseit, és úgy gondolják, áruk is kedvező. Viszont mint úticél, ezek a helyek kissé le vannak maradva más térségektől. Búvárok előnyben...

Adria

Itt természetesen leginkább déli szomszédunk, Horvátország ismertebb helyei számíthattak több szavazatra. Innen került ki a másik olyan célpont, ahol szavazóink több mint fele járt és merült már: Krk szigete. Az eredményeket böngészve érdekes, hogy mennyire szépen kirajzolódik a minél délebbi, annál jobb elv. Az Isztria 5,87 pontos, Krk 6,54, Pag 6,81, Korcula 6,87-et kapott. A legmagasabb átlaggal pedig szavazóink szerint az Adria legjobb búvárkodási lehetőségeit Vis nyújtja, 8,8-as eredménnyel. Az egyetlen kakukktojás Rab, mely a legalacsonyabb pontszámot, 5,82-t tudhatja magáénak.

Úticélként viszont felértékelődik a helyek közelsége, talán ezért volt Krk az egyik legjobbra pontozott, 7 pontos átlaggal, de ugyanennyit kapott a meglehetősen távoli Vis szigete is. Családi nyaralást talán könnyű elérhetősége miatt nyilván az előbbire jobb szervezni. De ezen a téren azért korántsem volt nagy szórás, még a legkevesebbet kapott Korcula 6,14 pontja sincs egy egész pontnyira a legjobbnak ítélt helyektől. A szolgáltások színvonalasságát mutatja, hogy az utóbbi időben népszerűvé vált Pag lett az első helyezett az ár/érték viszonyt tekintve, 6,55 ponttal. A sokszor feláras merülést kínáló isztriai bázisok csak 5,52 pontra voltak jók, Rab pedig még tőlük is elmaradt, kerek 5 pontos átlagával. A merülőhelyként kiemelkedőnek pontozott Vis ár/érték aránya inkább átlagos szavazóink szerint, 6 pontot adtak rá.

Az írás a következõ lapon folytatódik!


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Finolhoss

Maldives

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 26m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelyteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés