»» ««

Képek a mélység lényeiről

Fotózás

Bizonyára vannak, akik nehezen tudnák megkülönböztetni a búvárfotósok hasonló témájú munkáit. Claire Nouvian képeit viszont könnyebb felismerni.

(C) Claire NouvianTöbb, mint 70 éve annak, hogy William Beebe először merült olyan mélyre tengeralattjárójával, hogy a mélytengerek nagyon különleges élőlényeivel is találkozhatott. Könyvében írt a furcsa medúzákról, hatalmas fogú állatokról és más "szörnyekről", melyeket manapság már sokan filmekből ismerhetnek. Beebe még csak rajzokat készíthetett róluk, hiszen nem állt rendelkezésére megfelelő kamera. Kortársai elég hűvösen is fogadták történeteit bizonyítékok híján, és volt, akik a zihálása miatt párásodó üvegre fogta a különleges látvány.

Ma már, hála a technika fejlődésének, tudjuk, hogy ez a világ még annál is különlegesebb, mint ahogy Beebe leírásából megismerhettük. A 2007-ben kiadott The Deep: The Extraordinary Creatures of the Abyss című könyvben a francia újságíró és rendezőnő, Claire Nouvian képei mutatják be a tenger mélyét. A 220 felvétel között akad olyan, amit több, mint 5 kilométeres mélységen készült, és a képek mellett tudósok cikkeit is meg lehet találni a kötetben. Egyikük szerint ezen élővilág változatossága talán még az Amazonas esőerdőit is felülmúlja.

[ CDNN ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sanganeb South-West Plato

Sudan

3/6 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokcápa teknős jelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés