»» ««
susegad hozzászólásai:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-05-08 A halászat melléfogásai
1. susegad Ugrás 2009 máj 08. 07:55  
Na ja, a harmadik világ. Indiában mennek ki kisebb csónakokkal, az tényleg nem ipari. Viszont járnak jókora hajók is, megszállnak egy pár kilométeres körzetet, 2-3 napig egyfolytában húzzák a hálót aztán elmennek. Szerintem semmi nem marad utánuk. Túristalátványosságként dobálják be a dinamitot, hogy minden feljön, a piacon mindig kapható többféle bébicápa, az étlapokon szerepel. A szállítóhajók a tengerbe ürítik a fáradtolajat, raktértisztítás után megmaradó retket és mindent. Pár napja sodort ki a víz egy jókora döglött bálnát, nem tudjuk, de mivel tiszta kátrány volt a szerencsétlen, gyanítjuk, hogy attól döglött meg. Aztán elföldelték kb. 15 centi mélyre a homokban, azóta büdös van a környéken. Welcome.
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-03-26 Roncsot tárnak fel Goa mellett
6. susegad Ugrás 2007 ápr 22. 16:10  
Igaza van miki54-nek és az elche által belinkelt cikk tartalmával is egyetértek. Goán jelenleg 3 működő bázis van. Én eddig eggyel merültem, történetesen ugyanazzal, mint a cikk szerzője. Nem túl jók a tapasztalataim, elég trágya felszerelés, a biztonsági előírások, khmm, rugalmas kezelése (pl. az általam összerakott cuccot simán ráadták másra és amikor reklamáltam "same-same" volt a válasz). És főként: meglehetősen kicsi látótávolság. Viszont vannak itt szigetek is. Az egyikre (most nem jut eszembe a neve) szerveznek a goai bázisok hajós szafarikat, ott állítólag sokkal jobb a helyzet. Plusz egyfelől az Andeman és Nicobar szigetek, másfalől a Lakshadweep szigetek. Nem jártam még ezeken, de csupa jót hallok róluk, csak hát az indiai szárazföldtől több száz kilométer mind, úgyhogy oda kifejezetten akarni kell menni.
Első   Visszalép Következő   Utolsó

1
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Fishhead

Maldives

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) nehéz körülmények
max: 32m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés üreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés