»» ««
Bunny hozzászólásai:

  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Kettecskén
41. Bunny Ugrás 2007 máj 16. 11:19  
Nem pikkelünk, a kép mindkettőnk számára kérdéses volt.

"nagy kékségben elúszó halrajról volt szó" - na ezért írtam, hogy necces. Halrajnak nézem, de nem úsznak. Nyilván mindig lesz olyan kép ami határeset, nade erre van a fórum, ez nem közbeszerzési pályázat hogy néhány nagyfejű dönt, hanem demokrácia. Kiraktuk, és ha nem az ellenkezés lesz a döntő, akkor nyilván marad is. Megbélyegzésről meg szó nincs, és így legalább jó alaposan megnézi mindenki a képet :D

Egy év múlva már sokkal profibb lesz a kiírás, ígérem.
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
249. Bunny Ugrás 2007 máj 16. 10:52  
Megcsináltam az RSS-eket amiket kértél.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
499. Bunny Ugrás 2007 máj 16. 09:29  
Hát ha leszinkronizálták legfeljebb rommá nevetjük magunkat, elég vicces az a nyelv a mi fülünknek. De a képek akkor is önmagukért beszélnek, és sajna ez van legközelebb IMAX. Világvégén lakunk ...
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Kettecskén
35. Bunny Ugrás 2007 máj 16. 08:31  
Erről a képről véleményt kérnék, nálam kicsit necces hogy halraj vagy belefér-e a kiírásba. Várom ezügyben a véleményeket, ha a többség úgy véli nem fér bele, megkérjük Mikit keressen egy másik képet, ha azt mondjátok marad, akkor marad. Demokrácia.
34. Bunny Ugrás 2007 máj 16. 08:29  
Nem is jó a cím, ezen 8 fej van (+ a halak, hehe).
Egyébként nem semmi, nem is tudtam hogy megűrik egymást ilyen tömegben, bár kettőt már láttam képen, de azt hittem ott valami élettársi viszony van. De ez most vagy egy hárem, van baráti társaság, vagy nem tudom mit csinálnak ennyien :) Rulez kép!
33. Bunny Ugrás 2007 máj 16. 08:26  
Pedig épp akartam :) Jó lenne tudni mit csináltál másképp itt, és mit a másik képnél.
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
248. Bunny Ugrás 2007 máj 15. 12:18  
Jeleztük nekik :)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
491. Bunny Ugrás 2007 máj 15. 10:57  
Akkor ezért van olyan csöndben az előző csapat? ... még mindig mozog alattuk a talaj :D
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Kettecskén
8. Bunny Ugrás 2007 máj 15. 10:55  
Nehéz téma, mert a hal pont úgy néz ki mint egy szikla (milyen váratlan fordulat :D) és most nézem ez már az új gép, woah!
7. Bunny Ugrás 2007 máj 15. 10:53  
Ezzel a képpel kapcsolatban egy megjegyzés:
Én megvágtam volna, hogy ne legyen a cápa ennyit a tetejére tolva, akár úgy is, hogy az eredeti 4:3 arány elveszik, nem gond az.
Emellett nem tudom, hogy a kép homályos, vagy túl tömörítetted a jpg-t, de nekem az élesség-minősége necces. Ha esetleg az eredeti ennél jobb, küld el újra kevésbé tömörítve, és lecseréljük!
Hogy jót is mondja, tetszik a farok bemozdulása, dinamikát visz a képbe, de ez úgy lenne ütős, ha a cápa éles lenne csak a farok mozdult be.
6. Bunny Ugrás 2007 máj 15. 10:50  
És akkor én meg is kezdem a sort ... Mágnes, jó ez a kép, de miért ff? Koncepció, vagy szin gondok voltak, és azt kompenzáltad ezzel? Mindenképpen azt mondom, nagyon jó ez a kép, hallottam már arról, hogy a trombitás így loapkodik, de még nem láttam élőbe, és eddig képen sem. Úgyhogy gratula!
5. Bunny Ugrás 2007 máj 15. 10:36  
Óje, bár nem én készítettem de majd belerakom a kiírásba, hogy elég ha a beküldő vágta a filmet :D Ez úgyis megszokott procedúra magyarországon :(


Felkerült az első pár kép, lehet véleményezni, sőt. Jó lenne, ha ilyenkor a fotós épülésére elmondaná a véleményét mindenki, aki úgy érzi van neki :) és így kis blokkonként lehetne véleményezni.
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
489. Bunny Ugrás 2007 máj 15. 09:37  
Mit is lehet mondani erre, a régi hajós köszönést tudom idézni: "Jó szelet!" :D
486. Bunny Ugrás 2007 máj 15. 08:53  
hű de durva ez a kép ....

 
485. Bunny Ugrás 2007 máj 15. 08:52  
Na tessék, jár a szám és nem nézek ...
http://www.imaxpraha.cz/FilmZivotVmori.asp

Én mondjuk most jó darabig nem vagyok hétvégéken szabad, de meg kéne nézni srácok, nem? Mielőtt leveszik a műsorról :)
475. Bunny Ugrás 2007 máj 14. 22:45  
Mesélj a bejutásról, cuccolásról a vízig!
474. Bunny Ugrás 2007 máj 14. 22:44  
Tavaly terveztük, hogy megnézzük a cseheknél az IMAX-ban (ez van mihozzánk közel), de nem akarják műsorra tűzni. Igaz, mostanában nem néztem a műsort. De ha lesz, én szeretnék egy fórumos sörözős-knédlis-imax-es hétvégét szervezni rá. Csak vetítsék végre :D
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
440. Bunny Ugrás 2007 máj 14. 22:41  
Dede, ember is állat. Bár én nem sok szimbiózist láttam még tengeri állat és ember között, hacsak nem vizigót az illető :D Komolyra véve, ahogy írtam is anno egy tisztogató rák az ember kezén, szájában szerintem belefér, vagy egy kalauzhal a palackra tapadva. Most több ötletem nincs.
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
245. Bunny Ugrás 2007 máj 14. 22:37  
Hali,

Akkor sorban :)

- főoldal. Lehet, hogy zavaró viszont azóta nem csak a kiemelt három hírt olvassák az emberek, akik esetleg nem minden nap jutnak el hozzánk, így elérik a lapozó sorokat, több hírt látnak (megrég pont azt vetették a szemünkre, hogy miért csak 3 ... na ezért van az, hogy nem lehet mindenkinek jót tenni). Nehéz döntés volt, először nem is így működött, de így egyértelműen hasznos tehát marad.
- RSS. linkek, bazár, TV semmi akadálya, úgy írtam meg, hogy pár sor hozzá toldásával tudom bővíteni. Hírek fórumánál nem teljesen értem mire gondolsz, de MINDEN EGYES fórumnak van saját RSS csatornája. Tehát ha olyan hír fórumot látsz ami érdekel, mert pezseg pl (lásd Loic hír fóruma) tudod azt figyeltetni.
Az RSS ikonja a beviteli ablak felett van.
- hozzászólás szám. Próbáltuk úgy belőni, hogy kezelhető legyen.
- Diavetítés van a képtárban. Mozigép a bal felső sarokban.
- nem akarjuk szétszedni a fő fórumokat, így is elég nagy az átfedés, de index-en is jól működött az egy fórumos megoldás, miért akarnánk felrúgni egy jól bevált szokást?
- Alacsonyabb felbontást nem támogatunk. 1024 alatti felbontásban hibaszázalék alatti látogatónk van (elég okos számlálót írtam, többek között a felbontásokat is látom)
Oktató értékelő: igen, megszűnt. Helyette lehet a Bobba-hoz megjegyzést írni, ami átvette a szerepét.
- index fórum. Félek, hogy igen nagyot kapnánk a fejünkre, bár én is álmodoztam róla, hogy átemelni a hozzászólásokat.
- markec-ing. Keresőkben a top-on vagyunk, buvar.lap.hu fórum ügyben köszi a tippet, megpróbáljuk rávezetni a frissítő emberkét, hogy mostmár fórumunk is van :D
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Kedvenc képem
215. Bunny Ugrás 2007 máj 14. 13:11  
A hónap képe ADC képe lett, gratulálunk hozzá.
A nyerted Archi aljas Selmeczi Dani által felajánlott IkeLite búvárlámpát, és néhány különleges divecenter.hu relikviát kap ajándékba. A szavazók között kisorsolt könyvet "grrrob" felhasználónk nyerte.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Kettecskén
2. Bunny Ugrás 2007 máj 14. 11:48  
Ha kételyek vannak a kiírással kapcsolatban, lehet ide nyomni, és megvitatjuk. Anemóna ugye kizárva, de én úgy fogalmaztam nem túl korrekt módon, hogy két "állatszerű" élőlényről szóljon a kép (már látom, ahogy analóg-dialóg sátáni mosollyan arcán ezt most agyon fogja cikizni).

Hasznos lenne, ha mindenki adna címet a képnek, és esetleg leírná a két állat történetét, miért élnek együtt, mi a különlegessége, stb. Ezeket a kép alá gondoltam írni, nem ide a fórumra. Minden képet úgy töltünk fel, hogy az az illető tulajdona legyen, ez azt jelenti, hogy tudod szerkeszteni a címét, szövegét, stb.

Tehát ne nekünk küld el a címet,
szöveget hanem várd meg amíg a képet feltöltjük, és utána ott írd be amit szeretnél.

Esetleg ha valaki nem ért hozzá hogy pontosan miért élnek együtt, kérhet segítséget, van pár okos ember itt a fórumon akik vágják a témát, és segítenek szerintem örömmel.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
427. Bunny Ugrás 2007 máj 14. 11:34  
Megnyitottam az új verseny képtárát, fórumát. Kapott egy kis képet is, de várom az ennél jobb versenylogókat!
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Kettecskén
1. Bunny Ugrás 2007 máj 14. 11:33  
A Hónap képe háziverseny második fordulóját megnyitom. Téma, határidők mindig a fejlécben, jöhetnek a képek. Az előző "kedvenc képem" kategóriában írt hozzászólások itt érhetőek el.
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-05-12 Teljesült Schumacher álma
2. Bunny Ugrás 2007 máj 14. 09:28  
 
1. Bunny Ugrás 2007 máj 14. 09:22  
Elfelejtett jelszó miatt közvetett módon szól a témához Tamás:

Schumacher még tavaly, megfelelő hírverés után, kísérletet tett egy cápákkal történő akváriumi merülésre. Uszonyos merülőtársai a homoki tigriscápák(Carcharias taurus ) lettek volna. A derék Forma-1-es pilótának azonban a  lemerülés előtt, a medence szélén, inába szállt a bátorsága. A félelmetes kinézetű, de békés ter-
mészetű homoki tigrisek helyett a szelídnek vélt, de az említett cápafajnál potenciálisan sokkal veszélyesebb gömböjűfejű delfinekkel ( Gobicephalea melas ) viszont gond nélkül sznorkelezett.Nyilván nem tájékoztatták arról, hogy ha az időnként 50 - 100 egyedből álló kongregációban fiatal, vagy újszülött delfinek is találhatók,a csoport domináns egyede ( az ún. alfa hím ), illetve az a kisebb csoport, amelyhez a borjú tartozik, nagyon agresszívvé és kiszámíthatatlanná válhat.Tavaly Fokföld atlanti vizein, a partoktól 60-70 kilométer távolságra, kék és makócápákat figyeltünk meg. A belógatott csali iránt komoly érdeklődést tanusító kékcápa hirtelen nyugtalanná vált, majd sebesen elmenekült. Csak percekkel később vettük észre az 50 - 60 egyedből álló gömbölyűfejű delfin csapatot, amely elől a kékcápa elmenekült. Chris Fallows, a híres cápakutató és természetfotós  elmondta, hogy  nem tanácsos vízben maradni, ha a delfincsapat megközelíti a hajót. Három éve történt, hogy egy elismert dél-afrikai vízalatti természetfotós és merülőtársa felvételeket akart készíteni a delfinekről. Amint megközelítették a csapatot, a vezérhím kivált a csoportból, és rájuk támadt. A kardszárnyú delfinnél ( Orcinus orca ) nem sokkal kisebb
gömöbölyűfejű delfin az előzőhöz hasonlóan a fogascetek rendjébe tartozó ragadozó. A dél-afrikai búvárokra támadó gömbölyűfejű delfinek az operatőrt megölték, merülőtársa pedig , élete végéig megnyomorodva éppen hogy csak megmenekült. Miután a gömbölyűfejű delfinek elvonultak, háromnegyed óráig "keringőztünk" egy megtermett, közel három méteres röviduszonyú makóval ( Isurus oxyrinchus ), minden gond nélkül. Ha viszont felbukkannak a gömbölyűfejű delfinek, inkább a fedélzeten maradunk. Tipikusan laikus tévhit, hogy az összes cápa vérszomjas gyilkos, és az összes cet ( delfin, bálna ) aranyos kezesbárány. Mindig reálisan tájékozódjunk a potenciális kockázatokról, mielőtt nagytestű tenegeri állatokkal merülünk, és  megközelítjük őket a víz alatt.Dr. Elter Tamás
PADI Instruktor,
MARINE LIFE Shark Projekt
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
420. Bunny Ugrás 2007 máj 14. 08:37  
Megszületett a végeredmény, gratulálunk a nyerteseknek!

Az új kiírás a mai hírben, aki úgy érzi van már képe a témában, az küldheti.
419. Bunny Ugrás 2007 máj 13. 23:27  
Ha szeretnéd, hogy valaki meg is nézze a képeidet, szerintem olyan fórumra tedd fel, amit olvasnak is. :P
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
457. Bunny Ugrás 2007 máj 13. 23:24  
Én szeretem Önt, mr. Tájfel. Helyes Safranek. A beosztott szeresse főnökét, ez cégünk alapelve!
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
239. Bunny Ugrás 2007 máj 11. 16:41  
Fórumnál ezt meg tudnám csinálni egyszerűbben is, de a képtárnál ott a görgetés miatt van a 640x480limit. Elég rossz úgy képet nézni, hogy görgetni kell hogy végig nézz egy állót :) 
231. Bunny Ugrás 2007 máj 11. 10:08  
jóvanna, majd kijavítom. :P
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
418. Bunny Ugrás 2007 máj 11. 09:37  
Ok, én mennék a jégalatti merülésre. A jeget te hozod! :)
(Idén marhára készültem rá aztán ugye ... )
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Kedvenc képem
213. Bunny Ugrás 2007 máj 10. 14:59  
Sejtettem, hogy erre megy ki a játék :P
205. Bunny Ugrás 2007 máj 10. 12:03  
Lehetőleg egy 50w-ost a kamerához, mi?
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
401. Bunny Ugrás 2007 máj 10. 11:21  
Hopp, most nézem mind a két fő fórumon 400 :)
Ja a panoráma kb. 180fokos, tehát gondolatban hajtsátok rá egy félgömbre.
400. Bunny Ugrás 2007 máj 10. 11:19  
Nem tudom mennyire látszódik a panoráma 640-ben .... Ez bakta

 
399. Bunny Ugrás 2007 máj 10. 11:17  
Egyébként nekem meglepően jó tapasztalatom volt velük. Odébbhúzódtak, amikor látták hogy jövünk, az ő normáikhoz képest qltúráltan viselkedtek, sőt találtak egy kulcscsomót, és körbe kérdezgették nem a miénk-e, végül visszarakták a fűbe jól látható helyre, hogy ha jön a gazdája megtalálja ...
Azért persze nem hagytam volna ott a felszerelésem egy részét sem őrizetlenül :)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
400. Bunny Ugrás 2007 máj 10. 11:15  
Látod ilyen egy igazi HőS !
395. Bunny Ugrás 2007 máj 09. 16:26  
jó a kérdés, hát nem is tudom. A bohóchal nagyon elcsépelt. Rákkal ... én szívem szerint nem túl tudományosan az állatforma állatokat részesíteném előnyben. Szóval bár az anemóna nem növény, de úgy néz ki ... na, szóval érted :) Nem tudom, szavazzunk.
393. Bunny Ugrás 2007 máj 09. 15:54  
Véletlen ezt a képet dobta ki a képajánlónk:
/Keptar/kep/1445

Eszembe jutott, hogy szimbiózisnak számít a búvárfotós és a fényképező? Mert ezeket sem lehet egymás nélkül látni, egymásra is vannak utalva, szóval ... :D
392. Bunny Ugrás 2007 máj 09. 15:18  
Ugye hétfőn van eredményhirdetés, meg stb. Utána valahogy megkezdjük, addig válogassatok képeket :)
389. Bunny Ugrás 2007 máj 09. 14:06  
Szerintem maradjon az egy kép, meglátjuk mire elég.

Én a szimbiózist támogatom azzal, hogy ne legyen növény, két egyértelmű állat (ember is állat ebből a szempontból, tehát a bolhás macska fotó jöhet, ha vizibolha és vizigarfield és látszik mindkét állat :D )
Illetve beleraknám azt is, hogy olyan kép is jöhet, ahol két állat van, nem feltétlenül szimbiózisban, de valamiféle együttélés közben. Szokásos balis számban a tisztogató rák pl szerintem jöhet. Kalauzhal szintén belefér, vakrák-bleni, stb.
Legyen továbbá kitétel, hogy a bohóchal NEM jöhet, abból mindenkinek annyi van, szerintem indítunk majd egy bohóchal versenyt :D

Ez így mennyire tetszik nektek?
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
396. Bunny Ugrás 2007 máj 09. 12:15  
Meg hogy tényleg olyan embermagas sziklákon kell bejutni a vízbe? ...
393. Bunny Ugrás 2007 máj 09. 09:18  
Én minden évben tervezem a hazai merülőhelyek felmérését, aztán jól el szokott maradni, mert jellemzően hétvégére elromlik az idő. Lásd elmúlt, és az előrejelzés szerint a mostani hétvége.
Én inkább új helyeket keresek, időnként a térképet nézem hogy hol jelöl nagyobb tavat, és ha arra járok elkanyarodok oda, felmérni a terepet.
Minap Egerbaktát néztem meg, hát tisztának tűnt a víz, bár a paron pecázó kissebbség, és a felfúvódott béka tetem nem volt valami bizalomgerjesztő. Azért lehet megérne egy merülés, szoktak ott fürödni? Mert ha igen, akkor nem fertőzött a vize ...

Rudabánya is képben van, anno pár éve valaki küldött 3 szép tóról képet, nincs itt az illető a fórumon?
Pécs melletti tó marha messze van, Szenc illetve a határ közeli tavakra is megérne rászánni egy-egy hétvégét.
  fórumok / Közösségi fórumok / Gépház üzen
228. Bunny Ugrás 2007 máj 09. 09:13  
Hírként mindig kirakjuk, a képtáron ott van kiemelve. A főoldalon gondolkozom, de elég zsúfis így is, nem tudom hová paszírozzam be. Ötlet?
De szerintem aki szavazna rá az úgyis benéz a képtárba, ott meg már kiszúrja a szemét a szavazás.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
387. Bunny Ugrás 2007 máj 09. 09:10  
Tényleg, analóg kolléga is videózgat, bele sem számoltam a mezőnybe. Persze kérdés, mit ...

OK, akkor a következő forduló témája a kettecskén, az indulóknak jó utat, Zook-ék után küldöm SMS-ben, hogy tudjanak rákészülni Shagrában. 37 fok, bottal verve se mennék most oda :) Nálam a bohóchal-anemóna illetve az állat-növény necces, mert minden képen van szinte valami növény ...
Szóval vagy két állat, vagy szimbiózis, vagy valami korlát legyen, mert ez így nagyon laza véleményem szerint.

Anonim: Részemről megoldható, bár macerásabb utólag összevadászni kinek mi a képe. Nem látom, hogy a szavazást a nevek befolyásolnák, emellett az anonimitásnak van egy nagy hátulütője.
A képbeküldés alatti-utáni fórum eszmecserét korlátozza, hiszen hogy reagáljon a készítő a kritikára, kérdésre, ha nem fedheti fel a kilétét? Ha meg reagál, már oda az anonimitás, szóval részemről ellenszavazok.
370. Bunny Ugrás 2007 máj 08. 10:10  
Ja, és akkor várjuk a javaslatokat a következő fotós megmérettetés témáját illetően!
ElChe feldobta a Kettecskén és a Szúró Rudi témákat. Más ötlet, egyetérték, fellebezés?
369. Bunny Ugrás 2007 máj 07. 22:06  
Videós verseny témában:
Az a kérdés, hány videós van, aki indulni tudna? Mert a képtárban most van aszongya 53 fotós képe, tehát az egy népes csapat. Nézzük, ki az aki videózik?Garfield és Jules koma. Mostmár majd ElChe. Így könnyű lesz kiosztani az 3 helyezést :)
De nem versenyszerű megmérettetés ellen nem vagyunk, ahogy eddig ezután is várjuk a videókat is, sőt igény esetén hajlandó vagyok engergiát feccelni valami videotár szerűségbe azzal a megkötéssel, hogy annyi helyünk nincs, hogy tonna videót tároljunk, tehát külső linkeléssel tudom elképzelni. Nyitott vagyok az ötletekre.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2007 Kedvenc képem
198. Bunny Ugrás 2007 máj 07. 22:06  
Válasz a sima fotós fórumban.
192. Bunny Ugrás 2007 máj 07. 15:29  
Csendben megjegyzem, hétvégén már néhány fórumtárs megcsodálhatta a nyeremény lámpát, és a könyvet. Szóval hajrá, aki még nem szavazott, cél a könyv! A lámpáért pedig szoros verseny lesz, ahogy a pontokat nézem...
  fórumok / Hírek fórumai / 2007-05-07 Esküvő dublőrökkel egy akvárium mélyén
6. Bunny Ugrás 2007 máj 07. 13:58  
Szép feladat, dehát a cél az nemes ugye. Normál esetben úgysincs túl sok esküvője az embernek, így meg legalább addig is megvan a próba házasság időszaka :)
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Tulamben, U.S. Liberty Wreck

Indonesia

14/20 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.7) átlagos nehézségű
max: 32m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

parti merülésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajoklegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben cápa csikóhal teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés