»» ««

A PADI Búvároktató

(Hirdetés)
3/3. oldal


Ahhoz, hogy PADI OWSI vagyis PADI Oktatóká váljunk, kettő út létezik.

OWD eligazítás az adriánAz egyik lehetőség, ha már a PADI rendszerében Segédoktatói minősítéssel, vagy más oktatási rendszerben Oktatói minősítéssel rendelkezünk. Ekkor egy OWSI oktatói tanfolyamon veszünk részt- tehát amiről ez a cikk szól, majd azt befejezve jelentkezünk a PADI IE-re, vagyis az oktatói vizsgára.

Ha jelenleg csak Merülésvezetők vagyunk, részt vehetünk egy IDC tanfolyamon, amely gyakorlatilag a Segédoktatói tanfolyammal kezdődik, és anélkül, hogy azt a minősítési szintet ki kelljen kérnünk, folytatjuk az OWSI tanfolyammal, majd azt befejezve jelentkezhetünk az oktatói vizsgára, a PADI IE-re. Nem ritka, hogy az EFR oktatói tanfolyam is ennek keretében zajlik, hiszen arra is szükség lesz az oktatói vizsgához.
Ezt az variációt mutatja be a Segédoktatói, az EFR Oktatói és ez az OWSI Oktatói tanfolyamról szóló cikk együtt.

Az OWSI oktató tanfolyam jelentkezési előfeltétele tehát a PADI Segédokatói vagy más rendszerbeli Oktatói minősítés, betöltött 18 életév, és a 12 hónapon belüli érvényességű PADI búváralkalmassági orvosi lap. 2009 január elsejétől feltétel továbbá az EFR Oktatói minősítés megléte is, amivel a mentőbúvári és magasabb képesítésekhez szükséges CRP/First Aid tanfolyamot is meg tudjuk tartani.
Emellett merülési naplóval igazolni kell legalább 60 merülést (mély, éjszakai és navigációs merüléssel), a vizsgáig pedig el kell érni a 100 merülést. Kell továbbá 2 éven belül elvégzett elsősegélynyújtó tanfolyam (CPR, First Aid), illetve be kell mutatni a kezdő, haladó, mentő és vezetői tehát legalább egy merülésvezetői kártyát bármilyen rendszerből.

A PADI a leendő és már végzett Oktatók munkáját sokféle módon támogatja. Jelenleg többnyire még csak idegen nyelven, de elérhető számtalan multimédiás kiadvány, DVD-k a specialitásokhoz, a sportbúvárkodás enciklopédiája könyvben és interaktív lemezen, munkafüzetek, oktatást segítő víz alatti műanyagtáblák a fontosabb specialitáshoz és alap tanfolyamokhoz. Lehetőségünk van vásárolni oktatási segédeszközöket, mint nagyméretű RDP merüléstervező tábla vagy PADI kerék, vagy olyan kiegészítőket, mint specialitás és egyéb poszterek, molinók, stb.
Emellett ne felejtkezzünk el a tankönyvekről sem, amiből egy Oktatónak a teljes skálával rendelkeznie kell, szerencsére ezen minőségi nyomtatányok az alaptanfolyamokhoz (kezdő, haladó, mentőbúvár) magyar nyelven PADI minőségben elérhetőek. Az Oktató hasznos és kötelező társa, a Biblia, az Oktatói Kézikönyv, amely szintén elérhető magyar nyelven is. Ez elektronikus könyv, amelyben gyorsan meg lehet találni a szükséges információkat.
A megújított PADI professzionális tagok számára jár a negyedévente megjelenő Undersea Journal, amelyből a búvárkodás legfrissebb újdonságairól értesülhetnek, illetve a Training bulletinekből az oktatással kapcsolatos változásokról, újdonságokról kapnak információt. Végül ne felejtkezzünk el a padimembers oldalról, ahol szintén elérhetünk rengeteg információt, megtaláljuk a legújabb verziót a nyomtatványokból, és saját adatinkat is módosíthatjuk akár.

A cikk a PADI támogatásával készült, a benne szereplő PADI jogvédett képek a PADI írásos engedélyével kerültek felhasználásra. Ha érdekel a hivatásos búvárkodás, keresd fel a számodra legszimpatikusabb PADI búvárközpontot.

Kapcsolódó írásaink:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3

Merülőhelyek

Shag Rock

Egypt, Red Sea

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) nehéz körülmények
max: 16m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

szafaris megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés