»» ««

Súlyos kérdések - a búvárpoggyász

A búvárkodásról
1/3. oldal

Ha a búvár Dorognál vagy az Adriánál távolabb szeretne merülni, általában repülővel kell utaznia. Ám legtöbbünk számára kritikus kérdés az, hogy a sok búvárfelszerelés miatt nem esünk-e át a súlyhatáron.

A tájékozódás érdekében a lehető legegyszerűbb megoldást választottuk: közvetlenül olyan légitársaságokat kérdeztünk (terveink szerint a chartergépeik üzemeltetőit is megkeressük), amelyek Budapestről nagy forgalmat bonyolítanak. A kérdések a következőek voltak:
- Jár-e többletpoggyász-kedvezmény az adott társaság gépein búvárfelszereléssel utazóknak, ha igen, mennyi?
- Ha nincs kedvezmény, mennyibe kerül a meghatározott súly feletti többlet szállítása?
- Be kell-e jelenteni a búvárfelszerelés szállítását előre?
- Milyen speciális szabályok vannak a felszerelések szállításánál?

A válaszokat a beérkezés sorrendjében tesszük közzé. Mint látható, az Air Berlin kivételével egyik megkérdezett légitársaság járatain sincs búvárfelszerelésre súlykedvezmény, de van olyan társaság, aki egy aránylag kedvezményes fix összeg esetében biztosít többletkeretet. A palack szállítását egy cég kivételével senki nem tiltja, de az természetesen csak üresen vihető fel a gépre. A búvárlámpákat valamennyi válaszadó említette, mivel tűzveszélyességük miatt csak az akkumulátort eltávolítva lehet a fedélzetre vinni őket. (Természetesen a búvárkés pont ellenkezőleg, kézipoggyászban nem szállítható, de ezt külön említeni talán manapság már felesleges is.)

Fontos megjegyezni, hogy a leírt szabályok csak irányadóak. Többen tapasztalhattuk már, hogy a check-in pult mögött ülő dönti el, adott esetben foglalkozik-e túlsúllyal vagy sem. Meglehet, egy kis udvariasság révén sokat spórolhatunk, érdemes figyelembe venni, hogy az ott ülő alkalmazott is lehet fáradt, és rá is vonatkoznak az előírások. Ne feledjük azt sem, hogy a kézipoggyász jellemzően 5-6 kilós keretét is ki lehet mellesleg használni, ha a feladott poggyászt túl nehéznek gondoljuk.

Az írás a következő lapon folytatódik!

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2 3

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tobia Hamra

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágnagy rája teknős legalább 1.5m-es hal

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés