»» ««

Nem csak a húszéveseké...

Külföld

Egyre több brit nyugdíjas érdeklődik az egzotikus kalandtúrák, köztük a búvárutak iránt.

A The Times-ban megjelent írás szerint a 65 évesnél idősebbek körében 1993-hoz képest 110 százalékkal nőtt a tengerentúli utak száma - és ezen belül nőtt a kalandtúrák száma is. Egy utazásszervező szerint egyre többen érdeklődnek olyan lehetőségek iránt, mint a delfinekkel úszás Floridában vagy a merülés a Nagy korallzátonynál. Sőt, néhányan egyenesen több hónapra kelnek útra, mint ha a huszonévesek hátizsákos túráinak tradícióit követnék.

Ezt a jelenséget a bizonyos értelemben vagyonosnak mondható nyugdíjas generáció megjelenésének tulajdonítják. A tehermentes, nagy értékű ingatlanok kisebbre cserélésével illetve a komoly nyugdíjjal megvan a fedezete az utazásnak.

Ám az utazási költségekben jelentősebb tétellé válik ennél a korosztálynál a biztosítás, hiszen 50 éves kor felett meredeken emelkednek a díjtételek, írja a The Times. 70 éves kor felett pedig a biztosítótársaságok alig harmada vállalja az ügyfelet. Ráadásul a kalandsportok még emelik a díjakat - búvárkodás pedig egyike a kockázatosnak tartott sportoknak. Ám a biztosítók érzékelik, hogy ez az üzletág növekvő piacot jelent, tehát a lehetőségek bővülni fognak.

[ Divernet ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Gota Abu Ramada

Egypt, Red Sea

16/27 db alapján:érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 16m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágjelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal teknős

Búvárbazár

Seemannsub Xtender BMS trilam

Ár: 104.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2020 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés