»» ««

A merülés 84 éves szerelmese

Külföld

Akváriumban merülve hódol szenvedélyének az idős búvár.

A Tennessee Aquarium jól ismert látványosságnak számít, de az ide látogatók többsége csak az üveg száraz oldalán nézelődik. Pedig máshol már jól megszokott módon szívesen látják azokat az önkénteseket is, akik a víz alá merülve segítik a munkát. Az egyik önkéntes példája bizonyítja, hogy ez nem kor kérdése. Irby Hartley ugyanis havonta egyszer ellátogat az akváriumba és merül. A sok-sok éve búvárkodó férfi nagyon örült az akvárium megnyitásának, és 180 másik búvárral együtt vesz részt a takarításban, a medencék üvegének tisztításában. Persze van, ahol jól teszik, ha szemmel tartják az élőlényeket maguk körül, ugyanis hétféle cápa él itt. Irby szerint mégis a kicsi halak okoznak több problémát, akik állandóan körülötte nyüzsögnek és lehetetlen őket távol tartani. Az igazi nagy szám azonban maga Irby, aki 84 éves.

ő persze nem reklámozza életkorát, sokan talán nem is tudják, hogy már a kilencedik ikszben jár. Ezekkel a negyven perces merülésekkel igyekszik magát formában tartani, és lelkesen segíti az akvárium munkáját. Ha valaki abban a szerencsés helyzetben van, hogy a Tennessee Aquarium közelében él, már egészen szokványos képzettséggel jelentkezhet önkéntesnek- elég, ha van OW búvárvizsgája, legalább 25 merülése, orvosi engedélye és elmúlt 18 éves.

[ News Channel 9 ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 2. elche 2010 okt 26. 09:52  
Amerikában ez teljesen megszokott, ahogy olvasgattam. Hát igen, más világ.
 1. gonger 2010 okt 26. 09:29  
Teljesen jó üzlet! kicsit dolgozni kell közben, de a merülési élmény akkor sem elhanyagolható. itthon közel 50000 Ft egy merülés (persze takarítás nélkül) a Trpicariumban cápák között.

Merülőhelyek

Umm Gamar

Egypt, Red Sea

6/13 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.4) átlagos nehézségű
max: 36m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítésfal merülés roncs merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelylegalább 1.5m-es hal teknős delfin

Búvárbazár

Tribord 5mm kesztyű

Ár: 2.495 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2020 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés