»» ««

Víz alatti világ könyvek

Egyéb
2/2. oldal


Delfinek és bálnák Maurizio Würtz, Nadia Repetto
Van ember egyáltalán, aki ne rajongana ezekért a csodálatos emlősökért? Minden búvár álma delfinekkel, és cetekkel merülni, bevallom a látnom kell listán nekem az első helyen trónol a "merülés bálnával" kívánság.
A könyvben már az elején érdekes, az állatokhoz kapcsolódó mítoszokról, legendákról olvashatunk. Említésre kerül a cetológia mint tudomány születése, jelenlegi helyzete, eredményei de nem kerülhető meg a cethalászat kérdése sem. A könyv természetesen részletes tudományos alapossággal taglalja a delfinek és bálnák fajait, felépítését, szokásait, életmódját, földraji eloszlásukat, egyszóval mindent amit ezekről a csodálatos emlősökről tudni akartál. A könyben a többihez hasonlóan rengeteg lélegzetállító kép, és rajzolt ábra, az utolsó fejezetben pedig egy részletes, igényes rajzokkal illusztrált cetkalauz található.

Cápák Angelo Mojetta
Sokak rettegnek tőlük, mások mindent megadnak azért, hogy találkozhassanak velük: a cápák valamennyiünk fantáziáját megmozgatják. Ám arra, hogy tudásunk felületes, ez a könyv mutat rá nagyszerűen. Ezeket az állatokat nem lehet egy kalap alá venni, az emberre is veszélyes ragadozó, és a szelíd planktonevő óriás egyaránt cápa, és talán ez teszik igazi csodálatossá őket.
A könyvből is érezhető a szerző tisztelete a cápák iránt. Bevezetéséként képet kaphatunk a cápalegendákról, a cápák törzsfejlődéséről, azután pedig egy nagyon alapos és részletekbe menő elemzés következik a cápák testfelépítéséről, az uszonyoktól a belső szervekig. Az egyes, egymástól rendkívül eltérő életmódú fajról szóló leírás pedig kitűnően illusztrálja, mennyire változatos élőlényeket takar a cápák fogalma.

Kagylók és csigák Giorgio Gabbi
Kagylók és csigák, a gyűjtőkön kívül kit érdekelhet egy róluk szóló könyv? Így vélekedtem, amikor először kézbe vettem a sorozat általunk vizsgált utolsó darabját. Aztán ahogy belelapoztam, azon vettem magam észre, már több órája olvasgatom. Micsoda vadállatok ezek a lassú, növényevőnek hitt, ékszerszerű héjjukról ismert állatok! Kannibalizmus, vérszívás, fegyverek és mérgek! Ráront a "csigusz" a kagylóra, meglékeli a kemény páncélját és kiszívja a belsejét, a korallok mészárosát, a tövises csillagot egyszerűen kivégzi, sőt még a közelükben járó halak sincsenek biztonságban! Egy döbbenetes képsorozaton láthatjuk, ahogy a kúpcsiga meglövi, majd egészben megeszi a halat. Vérengző fenevadak, komoly harci gépezetek ezek a látszólag ártalmatlan csigák és a kagylók valójában.
Nem csak róluk, de általánosságban a puhatestűekről szól a könyv, így meglepő módon ide tartoznak a polipok, tintahalak, szépiák is. A többi könyben megszokott felépítés - történelmi áttekintés, fantasztikus fotókkal és rajzokkal illusztrált testfelépítés, élőhelyek, eloszlás, életmód, érdekességek és a végén a részletes "csigahatározó"

Víz alatti világ sorozat
Alexandra Kiadó (www.alexandra.hu)
Kötetek ára egyenként: 3,999 forint
Kapcsolódó írásaink:

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Abu Nuhas, Giannis D Wreck

Egypt, Red Sea

8/10 db alapján:érdekes(átlag: 4.2) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajok mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés