»» ««

Új szabadtüdős világrekord - vagy mégsem?

Szabadtüdős

A sajtóhírek szerint az osztrák Herbert Nitsch 172 méteres merülése új világrekord a no limit kategóriában, mindez pedig azért érdekes, mert korábban mi is hírt adtunk Patrick Musimu több, mint 200 méteres merüléséről.

A látszólagos ellentmondásnak az az oka, hogy Musimu semelyik szabadtüdős szervezetet nem kérte fel a közreműködésre, míg Nitsch rekordját az AIDA hitelesítette, tehát a valóságban tényleg az osztrák búváré a hivatalos AIDA rekord. ő egyébként a horvátországi Sibenik közelében alig 1 méterrel javította meg a korábbi hivatalos rekordot, amit Loic Leferme tartott.

Musimu viszont sajátos figura a szabadtüdős búvárok világában, nem tartozik egyik körbe sem. 209,6 méteres, egészen hihetetlen teljesítményéről az AIDA ugyan tudomást vett, de hivatalosan nem ismerte el a rekordot. Mindenesetre ilyen helyzet más kategóriákban nem áll fenn, tehát a no limiten kívül minden AIDA csúcstartó a birtokosa a valódi világrekordnak. (A szerk. megjegyzése: nem mintha ez a 172 méter nem hangozna egészen elképesztő mélységnek...)

[ Divernet ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Costa Brava - L`lafranc - Canons

Spain, Mediterranean

3/3 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 31m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelylegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben földközi tengeri muréna

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2023 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés