»» ««

A francia Exocet elsüllyedt Marsa Alam közelében

Vörös-tenger

24 francia búvárt biztonságban kimentettek, miután az MV Exocet nevű hajójuk elsüllyedt a Sataya-zátonynak ütközése miatt.

Az Exocet búvárhajó elsüllyedt a Vörös-tengeren, miután június 26-án korallzátonyoknak ütközött az egyiptomi Marsa Alam közelében. A fedélzeten tartózkodó mind a 24 francia turistát sikeresen kimentették, mielőtt a hajó elsüllyedt. Az incidens a Sataya-zátonynál történt, amely Marsa Alam egyik legnépszerűbb búvárhelye, a Dolphin House. A jelentések szerint az Exocet hajótestében jelentős károk keletkeztek, miután a magas hullámok miatt a zátonyra csapódott.

A fedélzeten tartózkodó búvárokat és a személyzetet evakuálták, és más közeli hajókra szállították, majd biztonságban visszatértek Marsa Alamba. A balesetet szenvedett szafari hajó a jelentések szerint a felszínen sodródott, és lassan vizet vett fel, mielőtt a zátonytól mintegy 2 km-re elsüllyedt. A 40 méter hosszú Exocet, amely a francia Diving Attitude búvárszolgáltató tulajdonában van, 2009-es üzembe helyezése óta népszerű volt, és 2015-ben jelentős átalakításon esett át.

A Diving Attitude a cég Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében azt írta (franciából fordítva): "A helyzet nehéz számunkra, akik annyira szerettük, a gyönyörű hajónkat... De a Diving Attitude egész csapata számára különösen nagy megkönnyebbülés az az érzés, hogy az Exocet-en tartózkodó összes embert gyorsan evakuálták és épségben visszatértek Marsa Alamba."

A süllyedést követően a Vörös-tenger kormányzója, Amr Hanafy vezérőrnagy elmondta, hogy részletes jelentést fognak készíteni a korallzátonyban keletkezett kár mértékéről. Yasmine Fouad egyiptomi környezetvédelmi miniszter később alapos vizsgálatot jelentett be a baleset okainak és hatásainak megállapítására.

[ divemagazine.com ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Merlo Reef

Sudan

4/8 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 57m, látótáv: 25m felett , áramlás , driftes

szafaris megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés