»» ««

Egyiptomi szafarihajó zátonyon

Vörös-tenger

Október 30-ról 31-re virradó éjszaka a Seawolf Felo zátonyra futott, a vendégek jól vannak, a hajó kiemelésén dolgoznak.

Vasárnap este (október 30-án) a Seawolf flottához tartozó Felo szafari hajó Abu Nuhas közelében a Shabrour Suyl zátonyra futott. Súlyos személyi sérülésekről nem érkezett jelentés. A vendégek át tudtak szállni egy másik szafari hajóra, és másnap este 10 óra körül a csoport megérkezett a Seawolf bázisra, ahol megetették őket.

Néhány kisebb sérülést ezután a kórházban elláttak vagy megvizsgáltak. Egy kisebb vágást, egy törött lábujjat és egy enyhe agyrázkódást kezeltek. A búvárfelszerelés Mustafának és Samehnek köszönhetően megmenekült. A pólókat, kabátokat és higiéniai termékeket a Seawolf csapata biztosította. Mindent összevetve a baleset utáni kármentés profi módon ment.

Ami a Felo sorsát illeti, a  Seawolf csapata hétfőről keddre virradóra éjszakai őrségként egy halászhajót helyezett ki a sérült Felo mellé. Ez a fosztogatás és a vandalizmus megelőzésére szolgált. Kedden egy másik csapatot küldtek ki, hogy felderítse a helyzetet és aktuális képeket készítsen; miután megállapították, hogy jó esély van a Felo megmentésére, 2 teherautónyi üres hordót (az emelőzsákok helyettesítésére - Cici idézete: "A szükség a találmány anyja") szereztek be és szállítottak oda. A Felo mentőakciója tehát a lehető leghamarabb megkezdődik.

[ taucher.net ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Marsa Abu Dabab / Dugong Bay

Egypt, Red Sea

4/8 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.3) nehéz körülmények
max: 25m, látótáv: 10-25m , áramlás

parti merülésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág tengeri füves élőhelyteknős cápa egyéb tengeri emlős nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés