»» ««

Szicíliában ördögráját találtak

Külföld

Egy hatalmas, de már elpusztult ördögráját emeltek ki a szicíliai Palermo egyik kikötőjéből. A 400 kilós állatból valószínűleg kiállítási tárgy lesz.

Az ördögráját a tűzoltók daruval emelték ki a vízből. Erre már csak a méretek miatt is szükség volt, hiszen a hal négyszáz kilós, széltében 330, hosszában pedig 378 centiméteres. Az ördögráját egy palermói zoológiai intézetbe szállítottak, hogy ott felboncolják és vizsgálatokat végezzenek rajta.

Azt egyelőre nem tudják, hogy hogyan került az ördögrája a kikötő fenekére, kutatók szerint nem valószínű, hogy saját maga úszott volna be. Valószínűleg egy hajó vontathatta maga után.

"Ha valaki jelentette volna, hogy a rája még életben van, megpróbáltuk volna kiterelni, és valószínűleg nem sérült volna meg. A faj Mediterráneumban való jelentősége és ritkasága miatt feltételezhetően kipreparálják és folyadékban konzerválják a ráját oktatási és információs célból" – nyilatkozta Salvatore Seminara, a kutatóintézet munkatársa a Blogsiciliának.

[ Telex ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Car Cemetery

United Arab Emirates

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 15m, látótáv: 4-10m

speedboat-os megközelítésroncs merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajok mesterséges élőhelynagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés