»» ««

Szicíliában ördögráját találtak

Külföld

Egy hatalmas, de már elpusztult ördögráját emeltek ki a szicíliai Palermo egyik kikötőjéből. A 400 kilós állatból valószínűleg kiállítási tárgy lesz.

Az ördögráját a tűzoltók daruval emelték ki a vízből. Erre már csak a méretek miatt is szükség volt, hiszen a hal négyszáz kilós, széltében 330, hosszában pedig 378 centiméteres. Az ördögráját egy palermói zoológiai intézetbe szállítottak, hogy ott felboncolják és vizsgálatokat végezzenek rajta.

Azt egyelőre nem tudják, hogy hogyan került az ördögrája a kikötő fenekére, kutatók szerint nem valószínű, hogy saját maga úszott volna be. Valószínűleg egy hajó vontathatta maga után.

"Ha valaki jelentette volna, hogy a rája még életben van, megpróbáltuk volna kiterelni, és valószínűleg nem sérült volna meg. A faj Mediterráneumban való jelentősége és ritkasága miatt feltételezhetően kipreparálják és folyadékban konzerválják a ráját oktatási és információs célból" – nyilatkozta Salvatore Seminara, a kutatóintézet munkatársa a Blogsiciliának.

[ Telex ]

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Gubal Island - Bluff Point

Egypt, Red Sea

3/8 db alapján:érdekes(átlag: 4.1) átlagos nehézségű
max: 30m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágteknős delfin legalább 1.5m-es hal

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2023 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés